Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

НОВИЙ ПОРЯДОК ПРИЗНАЧЕННЯ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ ПІДВИЩУЄ СОЦІАЛЬНУ ЗАХИЩЕНІСТЬ НАСЕЛЕННЯ

Постановою Кабінету Міністрів з 1 жовтня 2018 року внесено зміни до порядку надання населенню субсидій. Роз’яснення з цього приводу надала під час брифінгу заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Катерина Кривошей.

Згідно з новими правилами призначення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг заяву і декларацію потрібно подавати таким категоріям осіб: орендарям житла; внутрішньо переміщеним особам; тим сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих у помешканні осіб; тим сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати; тим сім’ям, у яких відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року; тим сім’ям, які за станом на травень 2018 року мали понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги і не погасили її до червня 2018.

Як наголосила Катерина Кривошей, якщо право на субсидію визначено з 1 травня 2018 року або розмір субсидії дорівнював нулю, то її розмір на опалювальний сезон 2018/2019 років органи соціального захисту населення у жовтні-листопаді поточного року розрахують автоматично, без повторного звернення з документами.

Новими змінами розширено перелік осіб, яким може бути збільшена норма житла, на яку надається субсидія, на 30%. Відтепер субсидію на понаднормову площу житла можуть отримати також громадяни, які отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника; досягли пенсійного віку та отримують пенсію за вислугою років; отримують державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

Якщо єдиний соціальний внесок (ЄСВ) не сплачується з вини роботодавця, робітники мають право на субсидію. Субсидія може призначатись у випадках не сплати соціального внеску, якщо заборгованість по сплаті виникла з вини роботодавця, а не особи.

Особи, які мають заборгованість по сплаті аліментів понад три місяці, не матимуть права отримувати субсидію.

Житлова субсидія призначається, якщо опалювана площа житлового приміщення не перевищує 120 кв. метрів для квартир у багатоквартирному будинку та 200 кв. метрів для індивідуальних будинків.

Також надано право отримувати субсидію у випадку перебування осіб за кордоном за умови легального там перебування. Зокрема, субсидія за рішенням комісії може призначатись, якщо члени домогосподарства в період, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, документально підтвердили набуття страхового стажу в інших країнах шляхом надання легалізованих в Україні документів.

Вирішено питання призначення субсидії студентам, які проживають у гуртожитку. При розрахунку розміру субсидії доходи батьків не враховуються у разі призначення субсидії студентам, які зареєстровані в гуртожитку за місцем навчання.

Крім цього, врегульовано питання врахування доходів розлучених батьків за наявності дитини. У випадку, коли батьки розлучені, при розрахунку розміру субсидії доходи одного з батьків дитини не враховуються у разі призначення субсидії другому з батьків з дитиною.

Змінено також перелік доходів, які враховуються та які не враховуються при розрахунку розміру субсидії. Так, до доходів враховуються грошові перекази, отримані з-за кордону. Для цього заявник повинен задекларувати їх особисто. Не зазначення цієї інформації може бути з’ясована за підсумками проведеної верифікації соціальних виплат. При цьому до доходів не враховуються сплачені аліменти.

За словами Катерини Кривоший, наразі в області субсидію призначено близько 140 тис. домогосподарств. Очікується, що за отриманням субсидії ще звернеться 100-120 тис. жителів області.

Довідково: розмір своєї субсидії та термін її дії можна дізнатися он-лайн на сайті subsidii.ioc.gov.ua.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 25 Жовтня 2018 10:11 | Переглядів: 217

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]