Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Аналітична довідка про підсумки роботи Запорізької районної філії Запорізького обласного центру зайнятості за січень - вересень 2018 року

Під час перебування на обліку у Запорізькій районній філії Запорізького обласного центрі зайнятості упродовж 2018 року комплекс різноманітних послуг та матеріального забезпечення отримали 1196 незайнятий громадянин, у відповідний період 2017 року - 1248. Мали статус безробітного 836 осіб, у минулому році -933. Сума виплаченої допомоги по безробіттю у поточному році – 54635112 грн. Незважаючи на зменшення кількості осіб, що зверталися упродовж року за сприянням у працевлаштуванні, рівень працевлаштованих збільшився на 2%.
У звітному періоді знайшли роботу 575 осіб, з них 313 безробітних (539 осіб у 2017 році). У цьому році 10 роботодавців району отримують компенсацію ЄСВ за 28 працівників з числа безробітних, які працевлаштовані на нові робочі місця за направленням центру зайнятості. Сума виплаченої компенсації становить –257468 грн.
Навчання для безробітних організовується на замовлення роботодавців, або для самозайнятості з урахуванням побажань безробітних та вимог ринку праці.
Упродовж 2018 року проходили професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації 97 безробітних за професіями, що користуються попитом на ринку праці, під конкретне замовлення роботодавців районну та міста Запоріжжя.
На виконання рішення Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області «Про організацію громадських робіт у 2018 році», у якому визначені види суспільно корисних робіт, що відповідають потребам кожної територіальної громади, районною філією було укладено 4 договори для організації та проведення оплачуваних громадських робіт, а саме: 2 - з Балабинською селищною радою та 2 - з Біленьківською громадою. В результаті 174 безробітних прийняли участь за такими видами робіт, як благоустрій, впорядкування, озеленення територій населених пунктів, кладовищ, зон відпочинку і придорожніх смуг та сільськогосподарські роботи.
Фінансування організації громадських робіт здійснювалось пропорційно рівними частинами за рахунок місцевих бюджетів та коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. З Фонду виплачено 164656 грн.
За рахунок коштів роботодавців Запорізькою районною філією була направлена та працевлаштована на тимчасові роботи на підприємства ПП АФ «Славутич», КЗ «Госпіталь Ветеранів війни» ЗОР, ТОВ «Будмонтажснаб», ПП ВКФ «Берегиня» 26 осіб. Передбачаємо у наступному році розширити перелік видів громадських робіт, у тому числі з надання допомоги учасникам антитерористичної операції, сім’ям загиблих учасників антитерористичної операції та людям з інвалідністю.
Усього 200 осіб з числа безробітних приймали участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру.
Районна філія продовжує сприяти у підборі підходящої роботи особам, які мають право на додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню на підприємства, в установи, організації з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб за рахунок квоти у розмірі 5 % середньооблікової чисельності штатних працівників. У поточному році перебували на обліку 346 безробітних квотної категорії, з них:
106 осіб працевлаштовано (10 соціально уразливих безробітних громадян – на нові робочі місця шляхом компенсації фактичних витрат роботодавця у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, 2 безробітних – на нові робочі місця в пріоритетних ВЕД із здійсненням компенсації єдиного внеску),
90 – приймали участь у громадських роботах, ще 7 осіб – в інших роботах тимчасового характеру,
30 безробітних проходили професійне навчання,
334 особи отримали профорієнтаційні послуги.
Однією з найгостріших проблем ринку праці сьогодення залишається працевлаштування осіб з інвалідністю. Допомогти їм подолати бар’єр невпевненості та знайти відповідне робоче місце – одне з головних завдань служби зайнятості. Так, у цьому році, на обліку у Запорізькій районній філії перебувало 29 безробітних з інвалідністю, з них 4 – працевлаштовано за сприянням центру зайнятості. 1 безробітний з числа інвалідів постійно приймає участь у громадських роботах у Балабинській селищній раді.
Кожній особі такої категорії забезпечується надання адресної допомоги щодо працевлаштування, враховуючи рівень її медичної та трудової реабілітації, потреби та реальні можливості, а також попит на робочу силу.
З метою підвищення мотивації людей з інвалідністю до праці та зміни ставлення роботодавців до цієї категорії, районною філією постійно проводяться заходи: семінари для окремих категорій громадян, в тому числі за участю інвалідів; семінари з техніки пошуку роботи та іншої тематики. Безробітним особам з інвалідністю надано 213 профорієнтаційних послуг.
На виконання Розпорядження голови Запорізької районної державної адміністрації від 17.07.2014 № 359 «Про роботу штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції» повідомляємо, що до Запорізької районної філії у цьому році звернулось 4 особи з числа внутрішньо переміщених осіб, з них:
- 4 особам надано статус безробітного;
- 4 особи отримали профорієнтаційні послуги;
- 2 особи пройшли професійне навчання за направленням центру зайнятості;
- 1 особа зазначеної категорії брала участь у роботах тимчасового характеру;
- 2 особи працевлаштовано з компенсацією витрат роботодавцю на оплату праці. З Фонду компенсовано 21339 гривень.
У Запорізькій районній філії у поточному році перебували на обліку як безробітні 31 учасник антитерористичної операції, з них: працевлаштовано 9 осіб, 2 з яких отримали одноразово допомогу по безробіттю та відкрили власну справу; 2 учасника АТО працевлаштований на службу за контрактом, 1 приймав участь у тимчасових роботах тощо.
За 9 місяців поточного року проведено професійну підготовку 1 учаснику АТО, який навчався на курсах цільового призначення з «Основ підприємницької діяльності». Ще одна особа з числа звільнених з військової служби після участі в антитерористичній операції проходила курс семінарських занять «Правові основи підприємницької діяльності та застосування податкового законодавства».
Для стимулювання самозайнятості населення, підприємницької ініціативи районна філія забезпечує надання безоплатних індивідуальних і групових консультацій з питань організації та провадження підприємницької діяльності із залученням на громадських засадах працівників органів державної влади у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади у сфері соціальної політики. Упродовж 2018 року фахівцями філії було надано 50 індивідуальних консультацій та проведено 26 семінарів щодо посилення мотивації до легальної продуктивної зайнятості, в яких взяло участь 268 осіб.
Запорізькою районною філією здійснюється професійна орієнтація осіб, які звертаються до центру зайнятості, шляхом професійного інформування, професійного консультування і проведення професійного відбору з метою надання допомоги у виборі або зміні професії, виду діяльності. У цьому році 3417 осіб отримали 8428 профорієнтаційних послуг, з них – із застосуванням психодіагностики – 164, по профвідбору – 86. Систематично проводяться семінари, ярмарки вакансій та виїзні заходи. Так, у звітному періоді проведено 452 захода, у яких прийняло участь 5867 осіб, у тому числі особи, які навчаються у навчальних закладах різних типів – 1015 учасників.
Характерною ознакою сільського ринку праці залишається обмежена кількість вакансій для працевлаштування жителів району та низька якість цих вакансій. Кількість вакансій у базі даних районної філії на 1 жовтня 2018 року становила 56 одиниць (навантаження на одне вільне робоче місце становить 5 осіб), але завдяки спільній роботі центру зайнятості з роботодавцями різних форм власності, органами місцевого самоврядування та виконавчої влади, вдалося дещо стабілізувати ситуацію на ринку праці, підвищити мотивацію незайнятого населення до пошуку роботи. Завдяки зусиллям фахівців районної філії у поточному році кількість поданих пропозицій щодо працевлаштування збільшилась на 4 % у порівнянні з минулим роком.
Найпопулярнішими професіями, на які нині існує попит, є професії кваліфікованих робітників – тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, водії, продавці, електромонтери, кухарі, вантажники, медичні сестри, електрогазозварники, слюсарі, токарі та інші представники робочих професій. Роботодавці також шукають бухгалтерів з відповідним досвідом роботи та юристів.

 

Директор Запорізької районної філій
Запорізького обласного центру зайнятості О В.Яковлєва

 



П'ятниця, 26 Жовтня 2018 12:49 | Переглядів: 212

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]