Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Роз'яснення щодо порядку присвоєння чергового рангу державним службовцям

Відповідно до пункту з частини третьої статті 13 Закону України від 10 грудня 2015 року № 889-VIII «Про державну службу» (далі - Закон) НАДС роз’яснює.
Згідно із частиною п’ятою статті 39 Закону ранги державних службовців присвоюються одночасно з призначенням на посаду державної служби, а в разі встановлення випробування - після закінчення його строку. Державному службовцю, який вперше призначається на посаду державної служби, присвоюється найнижчий ранг у межах відповідної категорії посад.
Частиною шостою статті 39 Закону передбачено, що черговий ранг у межах відповідної категорії посад присвоюється державному службовцю через кожні три роки з урахуванням результатів оцінювання його службової діяльності.
Протягом строку застосування дисциплінарного стягнення, а також протягом шести місяців з дня отримання державним службовцем негативної оцінки за результатами оцінювання службової діяльності черговий ранг державному службовцю не присвоюється. Такі періоди не зараховуються до строку, зазначеного в абзаці першому цієї частини.
Отже, черговий ранг державному службовцю в межах займаної категорії посад присвоюється через кожні три роки з урахуванням результатів оцінювання службової діяльності. При цьому зміна назви посад після 01 травня 2016 року не береться до уваги.
Враховуючи викладене, у разі переведення державного службовця з однієї посади на іншу посаду державної служби, що належать до однієї категорії посад державної служби, як в межах одного державного органу, так і до іншого державного органу, у строк відпрацювання для присвоєння чергового рангу зараховується період роботи, передбачений абзацом першим пункту 10 Порядку, та період роботи на посаді (посадах) державної служби з дати присвоєння (збереження) рангу відповідно до Закону.



П'ятниця, 26 Жовтня 2018 13:10 | Переглядів: 352

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]