Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

З 1 ЛИСТОПАДА РИБАЛИТИ НА ЗИМУВАЛЬНИХ ЯМАХ ЗАБОРОНЕНО

У Запорізькій області з 1 листопада вступає в силу осінньо-зимова заборона на лов риби та інших водних біоресурсів на зимувальних ямах у внутрішніх водоймах та водоймах спеціальних товарних рибних господарств.

Зимувальні ями — це місця масових скупчень риби в зимовий період. Основними критеріями для визначення зимувальних ям є глибина, течія, структура дна, наявність підводних джерел, а також шляхів міграції риби в холодний період.

За словами фахівців Управління державного агентства рибного господарства у Запорізькій області, термін зимової заборони зумовлений біологічним циклом розвитку життя підводних мешканців, коли вони збираються на зимувальних ямах, а їх вилов на цих ділянках може загрожувати масовим знищенням. Саме тому щороку на водоймах вводиться заборона на любительський і промисловий лов риби та раків на зимувальних ямах.

Заборона триватиме до початку весняно-літньої нерестової заборони 2019 року.

Рибалкам-любителям слід пам’ятати, що риболовля в заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства за межами зимувальних ям і тільки на знаряддя лову, де розмір гачка не повинен бути більше № 10 по вітчизняній класифікації. Порушників правил рибальства можуть притягнути до адміністративної відповідальності відповідно до статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім цього, за кожен незаконно виловлений екземпляр риби на зимувальних ямах передбачено відшкодування завданих природі збитків у залежності від виду риби, але незалежно від її розміру: карась — 17 грн., плітка — 85 грн., лящ — 170 грн., судак — 510 грн..

В Управлінні Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області розробили інтерактивну карто-схему ділянок для любительського рибальства на період заборони на лов у зимувальних ямах.

На карто-схемі можна ознайомитися з місцями розташування зимувальних ям, ділянками для любительського та спортивного рибальства, а також місцями, де любительське рибальство заборонене протягом усього року відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства. З карто-схемою можна ознайомитися за посиланням.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Понеділок, 29 Жовтня 2018 09:52 | Переглядів: 174

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]