Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Як отримати відомості з Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення

Останнім часом все частіше виникає необхідність в отриманні витягу або інформаційної довідки з Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення. І виникає маса питань: що це таке, де та яким чином можна отримати такі документи?
Порядок формування та ведення Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення (далі - Реєстр), а також надання відомостей з нього визначає Положення про Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення, затверджене наказом Міністерства юстиції України 11.01.2012 № 39/5.
Реєстр - це електронна база даних, яка містить відомості про осіб, які вчинили корупційні правопорушення. Ведеться Реєстр державною мовою.
Відомості з Реєстру надаються безоплатно Реєстратором у вигляді витягу та інформаційної довідки.
У Запорізькій області Реєстратором Реєстру є Головне територіальне управління юстиції у Запорізькій області, розташоване за адресою: пр.Соборний, 164, м. Запоріжжя.
Реєстратор вносить або вилучає відомості про особу, яку притягнуто до дисциплінарної відповідальності за корупційне правопорушення.
Пошук у Реєстрі здійснюється за такою сукупністю відомостей - прізвище, ім'я, по батькові (за наявності останнього), реєстраційний номер облікової картки платника податків, місце народження та число, місяць, рік народження.
Витяг з Реєстру - документ, який свідчить про внесення відомостей про особу до Реєстру або про відсутність відомостей про таку особу в Реєстрі, отриманих за визначеними параметрами пошуку.
Витяги надаються протягом семи робочих днів на підставі письмового запиту державних органів, органів місцевого самоврядування з метою проведення спеціальної перевірки відомостей про осіб, які претендують на зайняття посад, пов'язаних з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування (до запиту додається ксерокопія паспорта особи, що перевіряється) та правоохоронних органів - у разі необхідності отримання такої інформації в рамках кримінального або адміністративного провадження.
Інформаційна довідка з Реєстру - це документ, який видається за зверненням фізичної особи (уповноваженої нею особи) на отримання відомостей про себе з Реєстру та свідчить про наявність або відсутність відомостей про таку особу в Реєстрі.
Для зручності громадян на офіційному сайті Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області у рубриці "Запобігання проявам корупції" розміщений Примірний зразок запиту про видачу інформаційної довідки з Єдиного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Інформаційна довідка видається протягом п'яти робочих днів на письмовий запит фізичної особи (уповноваженої нею особи), в якому мають бути обов'язково вказані дані, необхідні для пошуку інформації.
Реєстратор відмовляє у наданні витягу або інформаційної довідки з Реєстру в строки, встановлені для надання таких документів, у разі відсутності у запитувача підстав в отриманні запитуваної інформації або якщо неповністю, нечітко або нерозбірливо заповнено запит.
Не приймаються запити з підчищеннями або дописками, закресленими словами та іншими, не обумовленими в них виправленнями, заповнені олівцем, а також із пошкодженнями, які не дають змоги однозначно тлумачити їх зміст.
У витязі та у інформаційній довідці зазначаються відомості про особу, яку притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення або відмітка про відсутність у Реєстрі відомостей, зазначених у запиті.
Витяг надається на бланку Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області та надсилається поштою або отримується запитувачем (уповноваженою ним особою) особисто, про що робиться відповідний запис у журналі видачі витягів з Реєстру.
Інформаційна довідка з Реєстру видається на бланку Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області за умови пред'явлення посвідчення особи особисто фізичній особі або уповноваженій нею особі та довіреності на представлення інтересів (для уповноваженої нею особи), про що робиться відповідний запис у журналі видачі інформаційних довідок.
Тобто, у разі потреби отримати інформаційну довідку, Ви можете зайти на наш сайт, заповнити запит у відповідності до зразка, та:
І варіант: особисто (через представника) подати запит до Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області (м.Запоріжжя, пр.Соборний, 164, 6 поверх, каб. 624)
ІІ варіант: направити поштою (кур’єрська служба) на адресу Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області (69107, м.Запоріжжя, пр.Соборний, 164)
Отримати довідку можна протягом п’яти робочих днів, звернувшись до сектору з питань запобігання і виявлення корупції Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області (м.Запоріжжя, пр.Соборний, 164, 7 поверх, каб. 773).
Звертаємо увагу, що безоплатний цілодобовий доступ до відомостей з Реєстру здійснюється через офіційний веб-сайт Міністерства юстиції України шляхом пошуку та перегляду такої інформації про осіб, яких притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення.
Пошук інформації про особу, яку притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення, здійснюється за прізвищем, ім’ям, по батькові такої особи.
Нагадуємо, що Національним агентством з питань запобігання корупції здійснюються заходи щодо початку ведення Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення. Наразі повноваження щодо надання відомостей з Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, здійснюються Міністерством юстиції України (пункт 3 постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 171).
Внесення інформації до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, та надання відомостей з нього про юридичну особу здійснюватиметься Національним агентством після початку ведення ним цього реєстру.
За більш детальною інформацією з питань отримання відомостей Реєстру Ви можете завертатись особисто або за телефоном до сектору з питань запобігання та виявлення корупції Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області (м.Запоріжжя, пр.Соборний, 164, 7 поверх, каб. 773, тел.: (061) 239-01-39).

Головний спеціаліст сектору з питань
запобігання і виявлення корупції
Головного територіального управління
юстиції у запорізькій області
Лайтерман О.І.



Середа, 31 Жовтня 2018 13:12 | Переглядів: 250

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]