Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Комплексна реабілітація для осіб з інвалідністю дітей з інвалідністю (до 18 років), дітей віком до трьох років, а також осіб з інвалідністю, які досягли пенсійного віку.

Комплексна реабілітація для осіб з інвалідністю дітей з інвалідністю (до 18 років), дітей віком до трьох років, а також осіб з інвалідністю, які досягли пенсійного віку.

З метою забезпечення розвитку системи надання послуг з комплексної реабілітації було прийнято постанова Кабінету Міністрів України від 26.07.2018 № 587 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 8 грудня 2006р. № 1686 і від 31 січня 2007р. № 80», якою затверджено:
Новими змінами врегульовано наступне.
1. Внесені зміни в Додатки до програми в частині забезпечення прав, що гарантуються, зокрема, Конвенцією про права осіб з інвалідністю, на професійну реабілітацію (що є важливою складовою комплексної реабілітації) осіб з інвалідністю, які досягли пенсійного віку.
2. Відповідно до статті 17 Закону України „Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні” (далі - Закон), статті 26 Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю (далі - Конвенція), наказу Мінсоцполітики від 09.08.2016 № 855 „Деякі питання комплексної реабілітації осіб з інвалідністю”,,зареєстрованого у Міністерстві юстиції України від 01.09.2016 за № 1209/29339 (зі змінами), реабілітаційними установами, що належать до сфери управління Мінсоцполітики та органів соціального захисту населення (державного, регіонального, місцевого рівнів), проводяться активні заходи з реалізації державної політики щодо впровадження моделі комплексної реабілітації (абілітації) та попередження інвалідності (раннього втручання).
замінено поняття ,, реабілітаційні послуги” поняттям ,, послуги з комплексної реабілітації (абілітації) ” у зв’язку з тим, що реабілітаційні установи з метою практичної реалізації Конвенції, Закону та інших підзаконних актів у цій сфері вже надають послуги з комплексної реабілітації (абілітації), ефективність яких доведено завдяки можливостям одночасного застосування різних видів реабілітаційних заходів, виходячи з реальних потреб кожного отримувача послуг;
оптимізовано перелік документів для прийняття рішення щодо направлення та зарахування отримувачів на комплексну реабілітацію (абілітацію) шляхом зменшення кількості тих, що втратили актуальність, а також доповнення цього переліку документами, необхідними для організації реабілітаційного процесу.
Особливу увагу звертаємо на Виписку із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (Форма № 027/о, затверджена наказом МОЗ від 14.02.2012 р. № 110) (далі - Виписка № 027/о), яка передбачена переліком документів (для отримання послуг), замість Медичної довідки (лікарського консультаційного висновку) (Форма № 086/о),.
Відповідно до Порядку отримувач або його законний представник обов'язково подає Виписку № 027/о незалежно від того, яких видів реабілітаційних послуг (під час комплексної реабілітації/абілітації) потребує отримувач (стосується осіб з інвалідністю, які досягли повноліття, дітей з інвалідністю (до 18 років), дітей віком до трьох років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності).

Для отримання комплексної реабілітації особам з інвалідністю, які досягли повноліття, дітей з інвалідністю (до 18 років), дітей віком до трьох років, а також осіб з інвалідністю, які досягли пенсійного віку.

ПЕРШИЙ КРОК

Звернутись до МСЕК і висловити своє бажання на проходження реабілітації .
В індивідуальній програмі реабілітації інвалідів (ІПР)обов’язково
Для комплексної реабілітації:
- у пунктах 1,2,3,5,6,7 (одного або кілька) вказати необхідність кожного виду реабілітації
Для професійної реабілітації:
- В п.4 «Професійна реабілітація» лікарі МСЕК вказують професію , за якою можливе навчання
- У п.15 підкреслюють реабілітаційний потенціал (середній або високий)

ДРУГИЙ КРОК

Звернутись до лікаря в медичний заклад за місцем проживання та взяти виписку із медичної картки за формою (027/0)

ТРЕТІЙ КРОК

Зробити ксерокопії документів та з оригіналами надати до управління соціального захисту населення :
- Довідки МСЕК про встановлення інвалідності
- Паспорт або картка ID
- Довідка із податкової інспекції про реєстрацію у Держ. Реєстрі фізичних осіб – платників податків (ідентифікаційний номер)
- ІПР з висновками МСЕК
- Для професійної реабілітації документи про освіту (свідоцство або атестат чи диплом).

З інших питань звертатись за телефонами:
2236178 та 2236174

П'ятниця, 22 Листопада 2019 16:17 | Переглядів: 218

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]