Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Інформація для ЗМІ

Відкриття меморіальної дошки Кучерявому Олексію Романовичу

Ми пам’ятаємо!

Напередодні головного свята хліборобів, у районі відбулося відкриття меморіальної дошки знатного хлібороба, колишнього головного агронома районого управління АПК О.Р.Кучерявого (на будівлі районної ради). Ініціювали та втілили в життя цю благородну ідею – Запорізька районна влада спільно з районною радою ветеранів.

На урочий захід з нагоди відкриття меморіальної дошки завітали рідні та близькі, керівництво району, голови та колишні співробітники ЗРДА та ЗРР, представники управлінь та відділів РДА, районної ради, її комунальних установ, депутати, мешканці району.

Старше покоління, керівники та спеціалісти району завжди добрим словом згадують ім’я головного агронома району Олексія Романановича Кучерявого.
Свою трудову діяльність після закінчення Дніпропетровського сільськогосподарського інститу Олексій Романович розпочав агрономом Верхньохортицької МТС. У 1958 році після реорганізації МТС його молодого, прогресивного агронома призначили головним агрономом управління сільського господарства. На цій посаді він пропрацював більше трьох дестків років.
Надзвичайно розумний, вмілий керівник, він знав кожне поле в районі, знаходив підхід до кожного керівника та спеціаліста. Навчав молодих спеціалістів, прищеплював їм любов до землі. Постійно дбав про збільшення урожайності сільгоспкультур. Під його керівництвом були розроблені науково обгрунтовані системи землеробства, освоєні сівозміни, впроваджені грунтозахисна інтенсивна система землеробства і нова система насінництва. Протягом багатьох років зернові иа технічні культури вирощувалися за інтенсивними технологіями. Практично у кожному господарстві були поливні землі, площа яких постійно збільшувалася. За перід роботи О.Р.Кучярявого головним агрономом урожайність зернових у районі збільшилася вдвоє.
За сумлінну працю О.Р.Кучерявий нагроджений двома орденами Трудового Червоного Прапора, двома – «Знак Пошани», він – неодноразовий учасник і призер Виставки досягнень народного господарства СРСР, відзначений її Золотою, Срібною і чотирма Бронзовими медалями. Олексій Романович не просто знав і любив свою справу, а жив і дихав нею.
Право відкрити меморіальну дошку було надане керівникам району Анатолію Васюку та Анатолію Шевчишину
Відтепер славніе ім'я О.Р.Кучерявого увіковічене на гранітній дошці, до підніжжя якої присутні поклали букети квітів та вшанували їхню пам'ять хвилиною мовчання.



Четвер, 23 Листопада 2017 14:24 | Переглядів: 440

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]