Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Інформація для ЗМІ

У Запорізькому районі розпочато зимову обрізку дерев

Узимку, наприкінці січня - у лютому, господарі плодового саду починають обрізку дерев. Насамперед, мова йде про ті дерева, які вже віддали свій щедрий урожай.

Щоб сад добре плодоносив, і щоб його менше вражали шкідники та хвороби, плодові дерева потрібно вчасно і, найголовніше, правильно обрізати. Про це знає кожний досвідчений садівник. Однак виконувати цей важливий агротехнічний захід потрібно вкрай обережно.
На даний час ТОВ «Високогірне» проводить формуючу обрізку плодових дерев черешні.
«Основним завданням формування крони молодих дерев є забезпечення якнайшвидшого вступу дерев у плодоношення, високого врожаю і якості плодів. Потрібно створити міцний скелет крони, що здатний витримати високе навантаження врожаєм. Також потрібно створити умови для нормального освітлення крони дерева щоб забезпечити якісний врожай черешні», – розповідають агрономи товариства, – «В нашому господарстві ми вибрали найліпший для нас вид крони, яка пристосована для наших умов – це розріджено-ярусна крона з 3-4 ярусами. В даний час ми маємо молоде насадження черешні розміром 15 га, яке підлягає обрізці в цьому році. Наразі молодим деревам, де формується третій ярус крони дерева, четвертий рік. В даній обрізці також ми застосовуємо деякі нюанси, які ми випробували з власного досвіду для нашої кліматичної зони. На даному етапі вже обрізано 10 га саду».
Варто пам'ятати, що обрізання не підвищує, і навіть трохи знижує валовий урожай з дерева. Однак якість плодів стає більш високою. Збільшується також економічна ефективність садівництва. Збільшується розмір і якість плодів, вони менше обпадають і ушкоджуються шкідниками, стають більш яскравими і соковитими.



Середа, 30 Січня 2019 09:37 | Переглядів: 273

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]