Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Протягом першого навчального тижня фахівці Запорізької юстиції проводять уроки «Я маю право!» для учнів загальноосвітніх шкіл у районі

Протягом першого навчального тижня фахівці Запорізької юстиції проводять уроки «Я маю право!» для учнів загальноосвітніх шкіл. Під час занять діти в інтерактивній формі, за допомогою ігор та практичних вправ вивчають власні права та можливості захисту у разі їх порушення.

Зокрема, 2 вересня 2019 року фахівці Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти провели правові уроки для учнів 5 класу Запорізької спеціалізованої школи № 100 та учнів 4 класу Запорізького навчально-виховного комплексу № 90.

Школярів ознайомили з основними тезами Конвенції ООН з прав дитини, ратифікованою нашою державою та з найголовнішими правами, гарантованими дітям.

Правники розповідали дітям не лише про їх права, але й звернули увагу на правила поведінки у суспільстві, щоб діти своїми діями не порушували права інших людей.

Наприклад, дитина має право на відпочинок і розваги, але їй потрібно організовувати свій вільний час так, щоб це приносило користь і не заважало відпочивати іншим. Або право на захист від примусової праці, проте діти не звільняються від обов’язку виконувати усі види самообслуговування й роботи, яка не є небезпечною для здоров'я. А маючи право на захист від образи та приниження потрібно пам’ятати, що не можна ображати та принижувати інших.

Школярі з цікавістю заповнювали карту «Права дитини», а наприкінці уроку діти пограли із «Правовим деревом».

Крім того, про правопросвітницьку кампанію «Відповідальне батьківство» говорили з викладачами Запорізької спеціалізованої школи № 100.

Під час зустрічі фахівці юстиції зазначили, що кампанія «Відповідальне батьківство» спрямована на підвищення обізнаності населення про механізми реалізації та захисту прав дитини на належне утримання і безпечне освітнє середовище. Учасникам заходу детально розповіли про податкову знижку, яку можна отримати на суму витрачених батьками коштів - на оплату навчання дитини у дитячих садочках, гуртках, секціях, школах, про порядок отримання послуги «Муніципальна няня» та права дитини на аліменти.

КЗ «Запорізький районний центр дитячої та юнацької творчості» Запорізької районної ради



Середа, 04 Вересня 2019 13:57 | Переглядів: 152

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]