Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

29 січня на території району вшанували пам’ять Героїв Крут, які боролися за свободу і незалежність

29 січня – День пам’яті героїв Крут – саме там, у 1918 році, відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьбі українського народу за свободу і незалежність.

Для вшанування пам’яті героїв Крут у Балабинському будинку культури та бібліотеці пройшов урок пам’яті «Обірвалося життя, так рано, молодих офіцерів та солдат».

Завдяки працівникам Степненського БК та бібліотеки, діти мали нагоду поринути в історичний світ минулого нашої держави, та дізнатися про досить значиму подію, яка відбулася в цей день сто два роки тому, а саме про битву під Крутами, про юних українських героїв, які на деякий час зупинили наступ ворога, що дало змогу українській делегації укласти Брест-Литовський мирний договір, який врятував молоду українську державність.

А в приміщенні Новопетрівської бібліотеки, для дітей провели літературну годину «За мирний світ, під Крутами, стояла країна молода».

До вшанування дня пам'яті героїв Крут, в Кушугумській селищній бібліотеці №1 устаткована виставка-інсталяція "Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ".

У Шевченківському клубі проведено пізнавальний кінозал «Любов і пам’ять не можна розстріляти», присвячене далеким подіям на невеликій станції Крути 29 січня 1918 року. До перегляду фільму долучилися діти, підлітки . дорослі. Культпрацівники провели акцію «Україна – забута історія мешканцям вручили інформаційні листівки з історії битви під Крутами. У бібліотеці діяла тематична виставка «Понад усе вони любили свій коханий край ». Меседжем заходу були паралелі між подіями початку 1918 року та реаліями сьогоднішнього дня, коли Україна знову змушена виборювати та захищати свою незалежність. Присутні дійшли до висновку: не можна викреслити з людської пам’яті той великий та безсмертний подвиг юних студентів, що захищали українську державність, поклавши на її вівтар найцінніше – своє життя.

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму райдержадміністрації



П'ятниця, 31 Січня 2020 11:15 | Переглядів: 302

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]