Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ДЛЯ ФАХІВЦІВ ОБЛАСНИХ ЛАБОРАТОРНИХ ЦЕНТРІВ ТА ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я СТВОРЕНІ АЛГОРИТМИ ДІЙ У РАЗІ ВИЯВЛЕННІ ПІДОЗРИ НА КОРОНАВІРУС

Міністерство охорони здоров’я продовжує моніторниг поширення захворюваності на коронавірус у світі у щоденному режимі. За даними МОЗ, станом на 7 лютого у світі зареєстровано 31472 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції, з них 638 летальні. 70% усіх випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої новим коронавірусом, зафіксовано в одній провінції Китаю –Хубей. За межами Китаю зафіксовано 225 випадків хвороби. В Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано.

Сьогодні до мережі обласних лабораторних центрів та закладів охорони здоров'я направлені алгоритми дій:

лікарів клініцистів при зверненні особи, яка відповідає визначенню випадку 2019-nCoV, зокрема особливостей ведення пацієнта та дотримання вимог інфекційного контролю;
лікарів-епідеміологів при виявленні особи, яка відповідає визначенню випадку 2019-nCoV, зокрема порядку інформування та епідеміологічного розслідування;
лабораторного обстеження осіб у вірусологічних лабораторіях, які відповідають визначенню випадку 2019-nCoV для лікарів вірусологів, зокрема порядку проведення цих досліджень та направлення відібраних зразків;
для населення, у разі підозри у них захворювання викликаного 2019-nCoV, з метою розміщення у громадських місцях.
Разом з достовірними даними у мережі поширюється безліч чуток і фейків. Міністерство охорони здоров’я зібрали найпопулярніші питання про новий коронавірус і підготували відповіді.

Чи безпечно отримувати посилки з Китаю?

Так, цілком. Неможливо заразитися новим коронавірусом через посилку. ВООЗ не рекомендує жодних обмежень по торгівлі та переміщенні товарів з Китаю. Доставка поштових відправлень з Китаю та в Китай здійснюється у штатному режимі.

Чи передається вірус 2019-nCoV через фрукти?

Вже кілька тижнів поширюється інформація про небезпеку бананів. Але немає ніяких даних, котрі пов’язували б новий коронавірус та фрукти. Фрукти – непридатне середовище для тривалого виживання вірусу. Ймовірність того, що вірус зможе існувати поза організмом понад двох діб, зводиться майже до нуля. Нагадуємо, що фрукти необхідно ретельно мити. Тому заразитися через банани неможливо.

Хто має вищий ризик отримання важкої форми захворювання?

Хоча вірус ще не до кінця вивчений, але на сьогодні відомо, що люди похилого віку із хронічними захворюваннями більш схильні до ризику розвитку важких захворювань.

Як довго вірус живе на поверхнях?

За попередньою інформацією вірус може виживати на поверхнях лише протягом декількох годин. Прості дезінфекційні засоби можуть вбити вірус, унеможливлюючи зараження людей.

Як захиститись від нового коронавірусу?

Паніка у медіа та соціальних мережах створили підґрунтя для маніпуляцій та поширення фейків. Багато компаній пропонують товари, медичні препарати, БАДи чи навіть вакцини, що мають вас захистити від нового вірусу. Проте наразі специфічного лікування та вакцини від уханського коронавірусу не існує.

Де можна знайти актуальну та правдиву інформацію про новий коронавірус?

Для отримання правдивої інформації радимо обирати лише офіційні джерела. Актуальна інформація про поширення коронавірусу 2019-nCoV у світі, поради та профілактичні заходи:

Рекомендації ВООЗ для громадськості та професійної спільноти

Сторінка Центру громадського здоров’я України

Офіційний сайт Міністерства охорони здоров’я України

Офіційний сайт посольства України в Китайській Народній Республіці та в Монголії

За матеріалами Міністерства охорони здоров’я



П'ятниця, 07 Лютого 2020 14:27 | Переглядів: 158

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]