Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ДІТИ ПІЛЬГОВИХ КАТЕГОРІЙ ОТРИМУЮТЬ ПУТІВКИ НА ОЗДОРОВЛЕННЯ ТА ВІДПОЧИНОК

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації розпочато роботу щодо організації направлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, на оздоровлення та відпочинок до Міжнародного дитячого центру «Артек» (м. Київ) та українського дитячого центру «Молода гвардія» (м. Одеса) бюджетним коштом.

У зазначених дитячих центрах стартувала І зміна 2020 року, на яку направлено 65 дітей Запорізької області. На І тематичну зміну «Батьківщина починається з мене» до МДЦ «Артек» направлено 34 дитини пільгових категорій: 6 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 4 дітей з інвалідністю, 3 – з малозабезпечених сімей; 21 дитина з багатодітних сімей.

Метою І зміни «Батьківщина починається з мене» у МДЦ «Артек» є формування у дітей ціннісних орієнтирів та громадянської самосвідомості на прикладах героїчної боротьби українського народу за самовизначення, творення власної держави, соборності та державності.

На І тематичну зміну «Ми – різні, ми – рівні» до УДЦ «Молода гвардія» направлено 31 дитину пільгових категорій, серед яких 1 дитина з категорії дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування; 1 дитина з категорії дітей, один із батьків, яких загинув в районі збройного конфлікту на території Донецької та Луганської обл.; 28 дітей з багатодітних сімей; 1 дитина з малозабезпеченої сім’ї.

Метою І зміни «Ми – різні, ми – рівні» в УДЦ «Молода гвардія» є формування у дітей основ знань про права і свободи людини в суспільстві та розвиток правової культури.

Нагадуємо, згідно з чинним законодавством діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, мають право на отримання путівки за місцем постійного проживання. Діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, можуть отримати путівку за місцем фактичного проживання.

Для того, щоб отримати путівку, батькам або іншим законним представникам таких дітей необхідно звернутись до управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування.

Для забезпечення путівками дітей, які навчаються у закладах загальної середньої освіти м. Запоріжжя, їх батькам або іншим законним представникам необхідно оформити заяву на отримання пільгової путівки для дитини у закладі освіти або звернутись до територіального відділу освіти.

Загальні умови для отримання путівок до МДЦ «Артек» та УДЦ «Молода гвардія»:

відсутність протипоказань за станом здоров’я;
наявність карти щеплень;
отримання пільгової путівки на оздоровлення та відпочинок бюджетним коштом один раз на рік;
вікова категорія: від 7 до 18 років.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 27 Лютого 2020 14:54 | Переглядів: 149

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]