Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Відбувся «круглий» стіл на тему «Комунікаційний регіональний та міжрегіональний зв'язок з організаціями з питань виявлення, збереження та популяризації нематеріальної культурної спадщини України».

08 червня 2017 року на базі комунального закладу «Запорізька обласна універсальна бібліотека» Запорізької обласної ради відбувся «круглий» стіл на тему «Комунікаційний регіональний та міжрегіональний зв'язок з організаціями з питань виявлення, збереження та популяризації нематеріальної культурної спадщини України».
У заході взяли участь завідувач Новоолександрівської сільської бібліотеки комунального закладу «Районний центр культури і дозвілля» Запорізької районної ради Тетяна Балашова та завідувач Відрадненської сільської бібліотеки Катерина Попова. Були підняті питання про методику просування елементів нематеріальної культурної спадщини до національного реєстру міжнародних списків ЮНЕСКО, доповідач Валентина Дем’ян, вчений секретар Українського центру культурних досліджень Міністерства культури України; про специфіку формування обласного переліку елементів НКС Запорізької області: проблеми та перспективи розповіла Олена Нестеренко, провідний методист народної творчості відділу інформаційно-аналітичної роботи, народної творчості та аматорського мистецтва комунальної установи «Обласний центр культури і мистецтва» Запорізької обласної ради. Голова Запорізької обласної організації Національної спілки краєзнавців України Олена Денисенко підняла питання про проект «Запорізький спадок»: діяльність комісії з охорони НКС Запорізької обласної організації Національної спілки краєзнавців України, це і Запорізький козацький куліш, Запорізькі козацькі прізвища, Запорізькі козацькі легенди, Запорізькі горішки (хлібні традиції) і Запорізька іграшка з гарбуза. Завідувач відділом краєзнавства Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки розповіла про взаємодію обласних закладів культури з науковими, освітніми, громадськими організаціями, творчими спілками та ЗМІ у напрямку пошуку, дослідження, збереження та популяризації нематеріальної культурної спадщини Тетяна Палівода. Про роль обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва в збереженні та популяризації нематеріальної культурної спадщини Запорізького регіону розповів Сергій Москаленко, голова Запорізького обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України.



Понеділок, 12 Червня 2017 09:29 | Переглядів: 555

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]