Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

19 серпня весь православний світ відзначає свято Преображення Господнього, а в Україні це ще й професійний День пасічника.

   У цей же день православні християни відзначають Преображення Господнє, яке в народі називають Яблуневим Спасом. Свято Преображення Господнього належить до 12 найбільших православних свят.
  Зміст свята полягає в тому, що в преображенні Христос виявив Свою Божественну природу. Змінивши перед учнями Свою людську подобу, Христос показав їм, що Він – Бог. Під час преображення цілковито проявилася Пресвята Трійця: Бог Отець – в голосі з хмари, Бог Син – Ісус Христос, який показав себе в Божественній подобі, та Бог Святий Дух – у Божественному сяйві.
У народі цей день називають Другим Спасом.
   Це одне з найбільших хліборобських свят, що символізує закінчення жнив та завершення літа. Це свято врожаю – в церквах освячують плоди землі, тобто, яблука, груші, сливи. Найбільшою популярністю і пошаною користуються яблука. Особливо готуються до цього дня пасічники. Їм треба освятити вулики, пригостити медом сусідів, особливо сиріт, немічних і знедолених.
   Щорічно 19 серпня в день Преображення Господнього своє професійне свято - День пасічника - відзначають українські бджолярі.
  Бджолярів з давніх-давен шанували на українській землі. Втім, бджільництво можна назвати радше покликанням, аніж професією, або покликанням, що стало професією.
  Мед - продукт вічності. Він має один з найвищих показників дати зберігання серед харчових продуктів. Уявіть, знайдений в гробницях фараона, запечатаний в глечиках мед, до цього часу залишається їстівним і придатним для вживання.
  Цікавим є той факт, що якщо порахувати весь мед світу, то кожна сьома його тонна буде родом з України. І це не дивно, адже на сьогоднішній день на пасіках нашої держави трудиться близько 5000000 бджолиних сімей.
  З медом українці відзначають свята, частують гостей, лікують недуги. Тому ми всі з великою вдячністю і повагою ставимося до працівників бджільницької галузі. Нехай же добробут та відчуття гармонії з природою стануть винагородою вам, дорогі бджолярі, за ваше терпіння та труд!

      Працівники культури Запорізького району щиро вітають усіх з Медово-Яблуневим Спасом!
      Зичимо вам миру, міцного здоров’я, натхнення, Божого милосердя!


КЗ "Районний центр культури і дозвілля" ЗРР ЗО



Середа, 19 Серпня 2020 12:15 | Переглядів: 922

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]