Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Ігор Онищук: «Армія робить з юнака справжнього чоловіка»

З жовтня й до кінця грудня в країні триває осінній призов-2020 на строкову службу. Призиваються юнаки, придатні за станом здоров’я, яким виповнилося 18 років, а також особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від служби. Термін служби становить 18 місяців або 12 місяців, якщо у призовника є ступінь бакалавра або магістра (Указ Президента № 13 від 16.01.2020, ЗУ «Про військовий обов’язок та військову службу», розпорядження Кабміну № 179-р від 26.02.2020).

На військову службу від Запорізької області відправлять 595 призовників, зокрема, до лав ЗСУ
- 335, Національної гвардії України
- 218, у Державну прикордонну службу - 15, Державну спеціальну службу транспорту - 28.
- Служба в армії - це не просто обов’язок кожного справжнього чоловіка, а й загартування харак¬теру та стійкості до труднощів, - переконаний військовий комісар Запорізького ОМТЦК та СП Ігор Онищук.
У ході інтерв'ю він повідомив, що по Запорізькому району план щодо осіннього призову виконано, наші юнаки традиційно підтвердили свій патріотизм та бажання захищати Україну. До війська буде відправлено 32 призовники.
Нинішня призовна кампанія проходила на тлі карантинних обмежень, - розповів Ігор Онищук.
З дотриманням усіх карантинних норм працювала медична комісія, високий рівень організаційних та санітарно-епідемічних заходів виключили можливість занесення інфекції до війська. На вході до військкомату безконтактним термометром вимірюється температура, усі обробляють руки дезінфекторами, вхід лише в масках, з дотриманням дистанції.
Крім того, відправка новобранців відбувається тільки після проведення тесту на COVID-19 методом ІФА. Якщо цей тест покаже, що зі здоров'ям призовника щось негаразд і є сумніви, то його скерують на обстеження за допомогою ПЛР-тесту. А після прибуття у військові частини новобранці пройдуть двотижневий карантин.
Вкотре спростовую міф, що строковиків відправляють у район проведення ООС. Вони проходять службу в пункті постійної дислокації. В район проведення операції Об'єднаних сил строковиків не залучають і не залучатимуть. Там перебувають тільки контрактники - професійні військові.
При проходженні строкової військової служби армієць отримує щомісячне грошове забезпечення у сумі понад 500 гривень, а також разову допомогу у сумі 4500 грн від держави. При цьому за ним зберігається місце його попередньої роботи, якщо він працював, та зарплата у розмірі середньої зарплати підприємства. У родині зберігається субсидія на оплату комунальних послуг.
Є можливість після 6 місяців служби перейти на контракт, де мінімальна заробітна плата складає 10200 грн і зберігається основне робоче місце разом із зарплатнею.
Користуючись нагодою, щиросердно вітаю військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, ветеранів військової служби зі святом! Бажаю вам та вашим сім'ям міцного здоров'я, благополуччя, миру і злагоди, нових звершень у справі служіння Українському на¬родові. Адже всі ми віримо, що наші Збройні Сили є національною гордістю, гарантом стабільності та безпеки України.

Наталія СТІНА, ЗАПОРІЗЬКА РАЙОННА ГАЗЕТА “ЧЕРВОНИЙ ПРОМІНЬ”

 



П'ятниця, 04 Грудня 2020 12:21 | Переглядів: 633

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]