Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Обережно, бурульки !!!

За прогнозом Запорізького обласного центру з гідрометеорології у найближчі дні очікується підвищення температури повітря. 
 Нестійкі погодні умови – відлига вдень, заморозки вночі та значне нагромадження снігового покриву на покрівлях будинків сприяють активному утворенню бурульок та призводять до сповзання снігу, особливо зі старих будинків з похилим дахом, виступаючих архітектурних частин будівель.
Застерігаємо: йдучи повз будинків у період танення снігу, необхідно обходити ділянки, де звисають бурульки, бути особливо уважним. Проходячи ці місця, спершу необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів та бурульок.
По можливості слід триматись на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху. Ні в якому разі не заходити за спеціальні огорожі, якими огороджені небезпечні місця.
Також, як показує досвід, жодна відлига не минає без жертв необережної поведінки на льоду. Найчастіше ризикують потрапити у крижані обійми рибалки. В полоні азарту вони часто нехтують правилами безпеки і йдуть на невиправданий ризик, ступаючи на тонкий лід.
Шановні громадяни, не випробовуйте долю! Через підвищення температури повітря, лід на водоймах поступово тане. Це спричиняє приховану загрозу для населення. Аби попередити нещасні випадки, закликаємо вас бути вкрай обережними, в жодному випадку не перевіряти міцність льоду ударом ноги. Якщо лід почав тріщати та з’явилися характерні тріщини, негайно повертайтеся. Не біжіть, а відходьте повільно, не відриваючи ступні ніг від льоду.
Незайвим буде застерегти і рибалок: не пробивайте поруч багато лунок, не збирайтеся великими групами на одному місці, завжди майте під рукою міцну мотузку 12-15 метрів, тримайте поруч з лункою дошку або велику гілку. І пам’ятайте: якщо ви провалилися під кригу, не панікуйте. Широко розкиньте руки по крайкам льодового пролому та утримуйтеся від занурення з головою. Намагайтеся не обламувати крайку льоду, без різких рухів вибирайтеся на лід, наповзаючи грудьми і по черзі витягаючи на поверхню ноги. Головне – пристосовувати своє тіло для того, щоб воно займало найбільшу площу опори. Вибравшись із льодового пролому, відкотіться, а потім повзіть в той бік, звідки ви прийшли, і де міцність льоду, таким чином, перевірена. Незважаючи на те, що вогкість і холод штовхають вас побігти і зігрітися, будьте обережні до самого берега, а там не зупиняйтеся, поки не опинитеся в теплі.
Пам'ятайте, що дотримання цих основних заходів безпеки та порад дозволить вам уникнути трагічних наслідків!

Відділ з питань цивільного захисту населення

 



П'ятниця, 22 Січня 2021 14:53 | Переглядів: 273

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]