Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ВІЛЬНЯНЩИНА БУДЕ З ВОДОЮ, АЛЕ БОРГИ ТРЕБА ПЛАТИТИ

Заступник голови облдержадміністрації Едуард Брутман провів нараду з питань водопостачання на Вільнянщині. Найважча ситуація із боргами склалась у Михайлівській громаді.

Як відомо, питну воду до приміських сіл подає КП «Водоканал» Запорізької міської ради через водопровідні мережі, які належать КП «Облводоканал» та місцевим сількомунгоспам. У комунальників виникли великі борги одне перед одним.

За інформацією КП «Водоканал» м. Запоріжжя станом на 01.03.2021 заборгованість за покупну воду складала 44,6 млн грн., зокрема, КП «Облводоканал» – 18,2 млн грн., а КП «Михайлівський сількомунгосп» – 12,3 млн грн.

Через це запорізький «Водоканал» збирається відключати всіх своїх споживачів, які беруть воду із трубопроводу «Вільнянськ – Новомиколаївка». Щоправда, за словами генерального директора КП «Облводоканал» Сергія Басанського, останнім часом підприємство змогло зменшити свої борги на 3 млн грн.

У той же час, за словами директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Віталія Литвиненка, заборгованість КП «Михайлівський сількомунгосп» формувалась не один рік, а місцева влада на рекомендації обласних фахівців ніяк не реагувала.

Як результат, без води можуть залишитися приблизно 11 тис. людей у 33 населених пунктах Михайлівської та Петромихайлівської громад.

Едуард Брутман наголосив, що відключати людям воду під час карантину заборонено законом, але від громади терміново очікують на конкретний план погашення боргів.

Облдержадміністрація рекомендує Михайлівський громаді привести тариф на воду до економічного обґрунтованого рівня, активізувати роботу із боржниками, усунути несанкціоновані підключення, зменшити втрати води у мережах та встановлювати лічильники води за межами дворів споживачів, у точках приєднання до водогонів.

Такі ж заходи рекомендували реалізувати Широківському, Матвіївському, Петро-Михайлівському, Павлівському сільським головам.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА 



Четвер, 25 Березня 2021 08:46 | Переглядів: 313

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]