Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

МИКОЛА МИХАЙЛОВИЧ ЗЕМЛЯК

В житті людини фізична культура і спорт завжди виступають як необхідні елементи життя і діяльності, активні засоби формування людини, громади.
Вже після 1950 року в Запорізькому районі було створено спортивне товариство «Колгоспник», яке потім перейменовано на «Колос».
Сільське спорттовариство «Колос» значно активізувало роботу щодо розвитку фізкультури і спорту в районі. В 60-ті роки розквітає талант борця СРСР Бориса ГЕТТУНА, він підкорює всесоюзні вершини. У 1980 році на XXII Олімпійських іграх в Москві переможцем з естафетного бігу 4х100 м стала вихованка районної ДЮСШ Тетяна ПРОРОЧЕНКО.
Майже тридцять п’ять років поспіль опікувався розвитком фізичної культури та спорту в Запорізькому районі ЗЕМЛЯК Микола Михайлович – майстер спорту СРСР, багатократний чемпіон України з греблі на каное.
З дитинства, що проходило в м. Южний Харківської області, він займався гімнастикою, потім віддав перевагу легкій атлетиці.
Після служби в армії вступив в Харківський інститут фізичного виховання.
Освоївши новий вид спорту - греблю на каное, Микола ЗЕМЛЯК досяг великих спортивних перемог на чемпіонатах України, в чемпіонатах СРСР і міжнародних змаганнях, виконав кваліфікаційний норматив «Майстер спорту СРСР».
З 1963 по 1965 роки Микола Михайлович - викладач кафедри фізичного виховання Харьківского державного університету. З 1965 року – тренер з веслування в спортивному клубі «Металург» і на громадських засадах - голова Запорізької обласної федерації веслування. За 13 років роботи підготовлено сотні спортсменів - розрядників, вісім «Майстрів спорту СРСР» і один «Майстер спорту СРСР міжнародного класу».
Потім була діяльність на посаді голови спортивного клубу «Металург», яка відзначена високими досягненнями у всеукраїнських і всесоюзних конкурсах на кращу фізкультурно-спортивну роботу.
З 1985 року протягом 6 років Земляк М.М. працював в Запорізькому районі на посаді начальника відділу сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації та понад 30 років – керівником районної організації фізкультурно-спортивного товариства «Колос».
Микола Михайлович завжди виступав ініціатором спортивних подій та прищепив тисячам мешканців Запорізького району захоплення та повагу до здорового способу життя, фізичної культури та спорту. Так у 2011 році відбулася матчева зустріч фізкультурників Запорізького району з сусідами, Солонянським районом Дніпропетровської області. Саме він ініціював і проведення таких масових заходів, як легкоатлетична естафета Пам'яті і Олімпійський урок.
Багаторічну і плідну працю Миколи Михайловича Земляка відзначено Грамотою Президії Верховної Ради СРСР, Почесною Грамотою Держкомспорту країни, багатьма відомчими і профспілковими нагородами.
Рішенням сесії Запорізької районної ради Запорізької області від 24.06.2015 № 6 «…за багаторічну плідну працю на ниві державної служби та визначний внесок у розвиток Запорізького району…» Земляку М.М. присвоєно звання «Почесний громадянин Запорізького району».
Високий професіоналізм, скромність і чуйність завоювали йому авторитет і повагу у колег і всіх оточуючих та велику подяку за вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту на селі.

Відділ забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації



Понеділок, 09 Серпня 2021 10:57 | Переглядів: 226

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]