Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

РОБОЧІ ЗУСТРІЧІ З ПИТАНЬ ВАКЦИНАЦІЇ В КУШУГУМСЬКІЙ ТА НОВООЛЕКСАНДІВСЬКІЙ ГРОМАДАХ

НА СЬОГОДНІ НЕМАЄ ІНШОЇ АЛЬТЕРНАТИВИ ОКРІМ ВАКЦИНАЦІЇ – ЦЕ ЄДИНИЙ СПОСІБ УБЕЗПЕЧИТИСЬ ВІД ІНФІКУВАННЯ COVID - 19. Саме тому необхідно скоординувати спільні зусилля медиків та влади, аби люди зрозуміли, що щеплення – це єдиний спосіб захистити себе і своїх близьких.
Під таким слоганом 9 серпня 2021 р. відбулася робоча зустріч першого заступника голови райдержадміністрації Світлани ЧУДЕСНОВОЇ з керівниками Кушугумської та Новоолександрівської територіальних громад. У зустрічі взяли участь заступники голови громади, відповідальні за вакцинацію на території громади, старости, головні лікарі закладів охорони здоров’я, керівники та представники закладів освіти, працівники культури, соціальної сфери.
Світлана Іванівна звернулася до присутніх: «Україна стоїть на порозі чергової хвилі короновірусної хвороби COVID – 19, і тому це наш (представників влади, органів місцевого самоврядування тощо) соціальний обов’язок донести кожному громадянину про необхідність щеплення, як єдиний спосіб не допустити росту захворюваності та локдауну».
Усі вакцини — безпечні й ефективно формують імунітет. Щеплення — добровільні й безоплатні.
Світлана ЧУДЕСНОВА також розповіла, що всі вакцини від коронавірусу, що нині застосовуються в світі, рекомендовані для використання відповідно до екстреного протоколу, розробленого Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Від стандартного протоколу його відрізняє скороченість у часі. Кількісні ж показники всі дотримано і він включає всі ті самі фази, що і стандартний протокол.
На сьогодні жителі Запорізького району мають змогу зробити щеплення однією з чотирьох вакцин:
AstraZeneca (Covishield, SKBio) індійського, корейського та італійського виробництва — це векторна вакцина, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 12 тижнів. Першу і другу дозу можна отримати вакциною AstraZeneca, виробленою на різних майданчиках.
CoronaVac/Sinovac Biotech — це інактивована вакцина, розроблена китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 14-28 днів.
Comirnaty/Pfizer-BioNTech — це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 21 день.
Moderna — це мРНК-вакцина, розроблена американською фармацевтичною компанією Moderna. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів.
Кожен може самостійно визначити чим щепитися від COVID-19.
Окрему увагу хочемо звернути на організацію кампанії з вакционування у Кушугумській селищній громаді. КНП «Кушугумський центр ПМСД» випустило та розповсюджує серед населення громади листівку з адресою Центру, контактними телефонами для запису на вакцинацію та QR-кодом для переходу на сторінку закладу охорони здоров’я. Позитивний моментом проведеної роботи є те, що на сьогодні провакциновано 61 % педагогічних та технічних працівників Кушугумської гімназії.
Наостанок, Світлана ЧУДЕСНОВА закликала всіх долучитися до кампанії вакционування і зазначила, що тільки спільними зусиллями та громадянською свідомістю ми зможемо зупинити хворобу.

Відділ забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації



Вівторок, 10 Серпня 2021 10:36 | Переглядів: 155

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]