Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

РОБОЧА НАРАДА В М. ВІЛЬНЯНСЬК З ПИТАНЬ ВАКЦИНАЦІЇ

В Запорізькому районі продовжуються зустрічі керівництва райдержадміністрації з керівництвом територіальних громад, старостами, керівниками закладів охорони здоров’я, керівники та представники закладів освіти, працівники культури, соціальної сфери.
10 серпня заступник голови райдержадміністрації Олег ДИЛОВ провів робочу нараду в м. Вільнянськ.
У нараді взяли участь: голова Вільнянської міської ради Наталя МУСІЄНКО; голова Петро-Михайлівської сільської ради Світлана ТИЩЕНКО; голова Михайло-Лукашівської сільської ради Олена БАЙДУКОВА; спеціалісти відділів у сфері освіти, культури, медицини, охорони безпеки життєдіяльності та соціальної сфери виконавчих комітетів місцевих рад.
Наразі в Україні проводиться інформаційна кампанія щодо необхідності вакцинації населення для вироблення «колективного» імунітету.
Олег ДИЛОВ звернувся до присутніх: «Зараз необхідно скоординувати спільні зусилля влади, медиків, лідерів громадської думки, аби люди зрозуміли, що щеплення – це єдиний спосіб захистити себе і своїх близьких. Тому пропоную активніше здійснювати комунікацію з населенням громади щодо популяризації щеплень проти COVID-19».
Головний спеціаліст відділу освіти, охорони здоров'я, культури і спорту Запорізької райдержадміністрації Світлана ГЕРМАН поінформувала присутніх про стан вакцинації у Запорізькому районі, зокрема працівників шкільної та загальної середньої освіти.
Головний лікар КНП "Вільнянська багатопрофільна лікарня" Вільнянської міської ради Олег ІВАЩЕНКО та головний лікар КНП "Вільнянський центр первинної медико-санітарної допомоги" Вільнянської міської ради Олена ДЕМЧЕНКО проаналізували епідситуацію на території колишнього Вільнянського району, надали детальну інформацію про готовність медичних закладів до вакцинації населення, наявність та види вакцини, способи вакцинації та надали вичерпні відповіді на запитання присутніх.
Сьогодні жителі Запорізького району мають змогу зробити щеплення всіма видами вакцин, що використовується в Україні. Це такі вакцини як AstraZeneca, CoronaVac/Sinovac Biotech, Comirnaty/Pfizer-BioNTech, Moderna.
Усі вакцини - безпечні й ефективно формують імунітет. Щеплення - добровільні й безоплатні.
Олег ДИЛОВ звернувся до присутніх з проханням забезпечити організаційну інформаційну кампанію щодо вакцинації працівників освіти від COVID-19, яка сприятиме створенню безпечного освітнього середовища в закладах освіти та проведенню освітнього процесу у новому навчальному році в очній формі.
Відповідно до статті 5 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб", відповідальність за здоров’я громадян та проведення необхідних профілактичних та протиепідемічних заходів на території, покладено на органи місцевого самоврядування.

Відділ забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації



Середа, 11 Серпня 2021 09:52 | Переглядів: 176

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]