Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

СВІТЛАНА ЧУДЕСНОВА ПРОВЕЛА РОБОЧУ НАРАДУ

Сьогодні перший заступник голови Запорізької райдержадміністрації Світлана ЧУДЕСНОВА провела робочу щотижневу нараду з заступниками голови та керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації.
На нараді було обговорено завдання, що поставив перед головами райдержадміністрацій та головами громад Олександр СТАРУХ на нараді голови Запорізької обласної державної адміністрації з головами райдержадміністрацій області.
Першим питанням вже вкотре стало підготовка та відзначення в Запорізькому районі 30-ї річниці незалежності України та Дня Державного Прапора України. Учасники наради обговорили концепцію проведення районного заходу у Запорізькому районі, зупинилися на організаційних питаннях щодо забезпечення технічним обладнанням, написання сценарію, запрошення учасників тощо. Керівникам структурних підрозділів, дотичних до організації святкувань, окреслено завдання на тиждень.
Наразі головним питанням залишається вакцинація населення району. Особливу увагу на передодні нового навчального року потрібно приділяти вакціонуванню педагогічних та технічних працівників закладів освіти, вони повинні бути щеплені по максимуму.
На сьогодні в Запорізькій області щеплення від COVID пройшли 86% медичних працівників. А от серед освітян показники набагато нижчі – щеплено лише 25% педагогів. Згідно ж постанов Уряду, якщо регіон вийде з «зеленої» зони епіднебезпеки, то працювати у звичному очному режимі дозволять лише тим навчальним закладам, де вакциновано 80% персоналу. Інші перейдуть на навчання в онлайн форматі.
Спалах захворювання на штам «Дельта» Covid-19, який офіційно вже зафіксовано і в Україні, викликає велике занепокоєння. Тільки масова вакцинація населення суттєво зменшить ризик наступної хвилі пандемії в Україні. Кожна тисяча щеплених пенсіонерів, педагогів та лікарів – це тисячі врятованих життів, і сотні тисяч людей, що не потраплять до реанімації. Адже саме зменшення смертності та важкого перебігу хвороби є головною метою вакцинації.
«Якщо ви піклуєтесь про своє здоров’я, життя своїх рідних та близьких, не хочете тижнями лікуватись і довго відновлюватись після COVID-19, вакцинуйтесь вже зараз! Оберіть своє здоров’я, родину та свободу від COVID-19. Закликаю усіх бути свідомими та прийняти відповідальність за своє життя вже сьогодні», – звернулася до присутніх Світлана Іванівна.
Зробити щеплення бажано вже зараз, не очікуючи осені, оскільки саме в цей холодний період слабшає імунітет та збільшується ймовірність захворіти на різні вірусні інфекції. Дуже важливо проводити інформаційну кампанію та своїм прикладом показувати, що вакцинація потрібна та безпечна.
«Головне, що маємо знати про вакцинацію від коронавірусу і про вакцини – це їх безпека і ефективність. Варто пам’ятати, що на сьогодні ми не маємо іншої альтернативи окрім вакцинації – це єдиний спосіб убезпечитись від інфікування COVID-19», - резюмувала Світлана ЧУДЕСНОВА.
За результатами наради поставлено завдання та надано доручення керівникам структурних підрозділів Запорізької райдержадміністрації.

Відділ забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації



Середа, 11 Серпня 2021 14:51 | Переглядів: 136

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]