Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

ДИТЯЧИЙ САДОЧОК «РУКАВИЧКА» У СМТ МАЛОКАТЕРИНІВКА ЗАПОРІЗЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

На початку 2019 року збулася довгоочікувана мрія усіх жителів громади смт Малокатеринівка - в рамках проекту «Велике будівництво» відбулося відкриття нового приміщення дитячого садочку «Рукавичка».
Масштабна реконструкція закладу тривала три роки. Кошти надходили з Державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів області. Було вирішено пристосувати під дитсадок просторе адміністративне приміщення колишнього сільськогосподарського підприємства. З відкриттям нового корпусу зникла черга на зарахування дітей до дитсадка і всі охочі забезпечуються місцями в закладі дошкільної освіти.
Приміщення побудовано із застосуванням енергоефективних технологій, має багатофункціональний простір для двох груп дошкільників, спортивну, музичну та актові зали, харчовий та медичний блоки, пральню, адміністративні приміщення, а також приміщення для роботи логопеда та психолога.
На території закладу розташовані групові майданчики з тіньовими навісами та безпечним гумовим покриттям на підлозі, пісочниці, майданчики для занять з фізкультури, вивчення правил дорожнього руху та юних натуралістів. Проведено капітальне облаштування території з яскравим озелененням.
На сьогоднішній день в КЗДО «Рукавичка» Кушугумської селищної ради Запорізького району Запорізької області функціонує 4 різновікових групи, із них 2 інклюзивних ( 4 дитини з інвалідністю, які потребують особливої уваги та догляду). Всього в закладі освіти 63 дитини.
«Рукавичка» - це маленька "Країна Радості" для малят, в якій діти щасливі, бо їх люблять такими, якими вони є. Колектив закладу працює над створенням образу сучасної дитини, критерії характеристики якої розробили країни ЄС та члени Всесвітньої організації економічного співробітництва та розвитку в 2015 році. Це вміння спілкуватися рідною мовою, вміння спілкуватися іноземною мовою,володіння математичними, науковими та технічними вміннями, володіння дигітальними пристроями, вміння вчитися, керуватися у житті соціальними та громадянськими вміннями, розвинена культурна свідомість, ініціативність та підприємництво.
Разом з міжнародним співробітництвом педагогів закладу освіти м. Шевде (Швеція) було створено Центр книги – мобільна бібліотека, метою якого є подолання «кризи читання» в суспільстві.
В освітньому процесі закладу використовуються скандинавські методики: датський JANTELOV- теорія рівності і поваги між усіма учасниками освітнього процесу; шведський LAGOM – теорія простоти та балансу; фінський CUCY- стійкість та наполегливість ( те, що повинно бути зроблене, буде зроблено );датський XYGGE- спокій та затишок; шведський INGENSTRESS- ніякого стресу , тільки радість, захоплення та задоволення.
Малокатеринівка – яскравий приклад того, як починає змінюватися життя на краще. Виконано одне з найважливіших завдань влади – це забезпечення доступної і якісної дошкільної освіти.
Колектив «Рукавички» закликає усіх сьогодні й кожного наступного дня зігрівати теплом і любов’ю кожне дитяче серце , об’єднати зусилля заради майбутнього нашої держави !

Відділ забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації



Четвер, 12 Серпня 2021 08:44 | Переглядів: 575

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]