Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

ПЕРЕВАНТАЖУВАЛЬНИЙ ТЕРМІНАЛ В С. БІЛЕНЬКЕ ТОВ СП «НІБУЛОН»

15 червня 2017 року у с. Біленьке Запорізької області в присутності Прем‘єр-міністра України В. Гройсмана, голови Запорізької ОДА К. Бриля, голови Херсонської ОДА А. Гордєєва, Надзвичайного і Повноважного посла Королівства Нідерланди в Україні Кейса Кломпенхаувера, голови представництва Міжнародної фінансової корпорації в Україні О. Волошиної, представників Європейського банку реконструкції та розвитку, посольства Королівства Іспанії в Україні, генерального директора компанії «НІБУЛОН», Героя України О. Вадатурського, іноземних компаній-партнерів, будівельників і місцевих мешканців відбулося урочисте відкриття нового перевантажувального термінала з відвантаження зернових та олійних культур на річковий транспорт.
Перевантажувальний термінал зведено за кошти Європейського інвестиційного банку.
Новозбудована філія «Хортиця» вражає своїм сучасним виглядом та рівнем оснащення. Будівництво розпочалося 10 березня 2017 року. Практично менше ніж за сто днів виконано всі роботи з будівництва підприємства.
У будівництві такого потужного об’єкта було задіяно близько 1,5 тис. людей із 100 підрядних організацій практично з усієї України. Левова частка робіт була відведена організаціям із Запорізької області і запорізькій промисловості.
Варто зазначити, що спеціалісти компанії вивчили історичні документи, з’ясувавши до якого рівня максимально під час повеней піднімалася вода у Дніпрі у районі села Біленького Запорізької області. Для уникнення таких можливих неприємних ситуацій, що можуть завдати шкоди підприємству, рівень будівельного майданчика було піднято на 3 м вище рівня води, а деякі ділянки – на 8 м. Для цих цілей завезено близько 200 тис. м3 піску, щебеню та відсіву, щоб будівельний майданчик мав гарний вигляд.
Вартість будівництва термінала, розміщеного на ділянці більше 6 га, становить близько півмільярда гривень. Новозведений комплекс має наступні технічні характеристики: об’єм зберігання зерна – 77 тис. тонн, добова потужність сушарок становить 4 тис. тонн, добова потужність з відвантаження на водний транспорт – 12 тис. тонн. Загальна потужність комплексу з відвантаження – 300 тис. т/рік.
Високотехнологічний перевантажувальний термінал у с. Біленькому забезпечив робочими місцями близько 120 людей, а також значно скоротив витрати сільгосптоваровиробників області на транспортування вирощеної продукції. Завдяки роботі цього підприємства плече доставки сільськогосподарської продукції скоротилося в 3-4 рази. Це дозволило також і розвантажити автошляхи на 12,5 тис. вантажівок у рік.
Введення в експлуатацію об’єкта суттєво збільшило бюджет Біленьківської сільської громади: сума надходжень до бюджету громади складає близько 1,9 млн. грн. на рік.
Прихід компанії в с. Біленьке має неабияке соціальне значення для місцевих мешканців. Так, на початку квітня 2017 року місцевій громаді для постійної експлуатації було передано комплекс очисних споруд, добудований та реконструйований за рахунок і зусиллями компанії «НІБУЛОН». Це була історична для всього села подія, адже на цей важливий об’єкт соціальної інфраструктури тут чекали більше 20 років. Очисні споруди потужністю 2000 м3/добу забезпечують прийом та очистку господарсько-побутових стічних вод не тільки від колонії, яка розташована в с. Біленьке, а й від об’єктів соціальної інфраструктури с. Біленьке (лікарня, дитячий садочок, школа, житловий мікрорайон). Завдяки такому об’єкту на території с. Біленьке значно покращилася екологічна ситуація району, області та Дніпра в цілому, оскільки виключено забрудненість головної водної артерії України.
Окрім того, компанія обладнала ще й сучасний комп’ютерний кабінет у місцевому навчальному закладі і збудувала футбольне поле з натуральним зеленим покриттям та системою поливу. Виконано також ремонт дорожнього покриття та освітлення вулиці в селі.

Відділ забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації



Вівторок, 17 Серпня 2021 14:53 | Переглядів: 231

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]