Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ЕФЕКТИВНА ОРГАНІЗАЦІЯ ВАКЦИНАЦІЇ ОСВІТЯН - ЗАВДАННЯ НОМЕР ОДИН ДЛЯ РАЙОННИХ ДЕРЖАВНИХ АДМІНІСТРАЦІЙ

На цьому акцентував увагу керівників районів голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух під час селекторної наради. Очільник регіону вкотре зауважив, що організація ефективної роботи мобільних бригад і їх комунікація зі школами - це першочергове завдання голів райдержадміністрацій.

Ситуація критична. Без сумнівів, усю Україну очікує перехід у «жовту» зону. Разом з тим, ми маємо невисокі показники вакцинації освітян і ризикуємо, що наші дитсадки та школи зачинять при посиленні карантину. Це рішення Уряду і обговоренню воно не підлягає, - звернувся до присутніх на нараді Олександр Старух.

Очільник області повідомив головам райдержадміністрацій, що за Постановою КМУ № 1236 у разі введення «жовтої» зони в країні освітні заклади, де не буде щеплено більше 80% працівників, – підуть працювати дистанційно.

Ми всі розуміємо, до чого призведе нинішня ситуація. Школи зачинять, і запоріжцям доведеться думати, з ким залишити дитину вдома, щоб піти працювати, - додав посадовець.

За словами координаторки з вакцинації обласного лабораторного центру Марини Колерової, у районах не всі пункти щеплень працюють щоденно та повний робочий день. Тому керівникам територій варто більш ефективно організувати роботу центрів вакцинації в громадах, аби кожен міг в будь-який зручний час прийти до медзакладу та зробити щеплення. Особливу увагу слід приділити організації імунізації освітян: скласти графіки виїздів мобільних бригад та ефективно розташувати локації для таких виїзних вакцинацій.

Станом на сьогодні з понад тисячі освітніх закладів повністю готові до роботи в «жовтій» зоні 10 установ Бердянського району, 7 – Василівського, 42 – Запорізького, 71 – Мелітопольського, 27 – Пологівського. Натомість, з освітніх закладів обласного підпорядкування (шкіл-інтернатів) вакцинацію пройшли майже 90 відсотків працівників. Також всі вищі навчальні заклади мають чіткі графіки вакцинації та очікують в найближчі дні на приїзд мобільних бригад.

У нас часу більше не має. Держава пішла на зустріч регіонам та дала ще тиждень на те, щоб освітяни пройшли імунізацію. Також дозволено мати хоча б одну дозу. Ми вже до понеділка маємо забезпечити у наших освітніх закладах 80 і більше відсотків захищених працівників. Це завдання номер один, - наголосив Олександр Старух.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Четвер, 16 Вересня 2021 08:39 | Переглядів: 165

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]