Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗАБОРГОВАНІСТЬ ПО ЗАРОБІТНІЙ ПЛАТІ ЗА МІСЯЦЬ ЗМЕНШИЛАСЯ НА 8.6 МЛН ГРИВЕНЬ

Заборгованість із виплати заробітної плати у Запорізькій області становить 83,1 мільйона гривень. Про це стало відомо під час засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати, яка відбулася під орудою голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха та його заступника Руслана Шиханова.

-Маємо зберегти позитивну динаміку, яка спостерігається в області з 1 липня. За цей період підприємства приватної форми власності скоротили заборгованість перед працівниками на  26 мільйонів гривень, а підприємства державної форми власності – на 33 мільйона гривень. До кінця року підприємства мають довести свої заборгованості до мінімуму. Територіальні комісії із заборгованості заробітної плати просимо щомісяця проводити засідання, аби впливати на боржників, - зауважив Олександр Старух.

Із загальної суми заборгованості 64,3 млн заборгували своїм працівникам  економічно активні підприємства. 33% загального боргу, або  21.5 млн грн, на рахунку підприємства «Кремнійполімер». Також серед найбільших боржників – Класичний приватний університет, який не погасив заборгованості із заробітні плати на суму 10.6 млн гривень, мелітопольський «Гідромаш» - понад 5 млн грн,  товариство «Енхол» - 3,5 млн.

Як розповіла заступник директора Департаменту  соціального захисту населення ЗОДА Ірина Разуваєва, за останні місяці в області з'явилися і нові боржники по заробітній платі – енергодарський КП «Тепловодоканал», мережа ломбардів «Демос», мелітопольський онкологічний диспансер Запорізької обласної ради.

Голова ЗОДА Олександр Старух зосередив увагу учасників засідання на тому, що серед боржників по зарплаті чотири медичні заклади – окрім мелітопольського онкоцентру, невчасно отримують зарплатню лікарі у Дніпрорудному та Розівці та працівники Обласного медичного центру серцево-судинних захворювань.

-  В умовах коронавірусної  пандемії така ситуація із заробітними платами медикам неприпустима. Наприклад, у мелітопольській онкологічній лікарні борги ще за серпень не виплачені, треба з’ясовувати ситуацію, чому так відбувається, - наголосив Олександр Старух.

Також голова ЗОДА області підкреслив необхідність якомога скоріше зменшувати рівень заборгованостей по заробітній платі в регіоні. На сьогодні 5 тисяч жителів області та їх родини не можуть вчасно отримати зароблене, і знаходяться під додатковим соціальним тиском, враховуючи ситуацію  із захворюваністю та карантином.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Четвер, 28 Жовтня 2021 08:55 | Переглядів: 169

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]