Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ АКТИВНО ВПРОВАДЖУЄТЬСЯ ПРОГРАМА “ЄВІДНОВЛЕННЯ”

Сьогодні в обласному Медіацентрі при ЗОВА відбувся брифінг директора Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталія Литвиненка щодо особливостей реалізації програми “єВідновлення” у Запорізькій області. Посадовець розповів про впровадження публічної електронної послуги відшкодування за пошкоджене майно в регіоні, надав роз'яснення щодо покрокових дій для постраждалих, а також озвучив статистику активності подання заяв на вільній території:

У Запорізькій області доволі великі руйнування житлового фонду: у Реєстр пошкодженого та знищеного майна вже занесено понад 800 багатоквартирних будинків і майже 5 тисяч приватних. Водночас маємо більш як 6800 електронних повідомлень мешканців приватних будинків області, - зазначив Віталій Литвиненко.

Як повідомив посадовець, ця послуга направлена на компенсацію до 200 тис грн для поточного ремонту пошкоджених об'єктів власникам, чиє право зафіксоване у Державному реєстрі речових прав, а також у яких не проводились ремонтні роботи. Для капітального ремонту та відбудови буде розроблена окрема програма.

Наразі в області послуга доступна жителям Запорізького району, а також мешканцям Воздвижівської та частково Преображенської громад Пологівського району, які не знаходяться в тимчасовій окупації або в зоні активних бойових дій.

Для реєстрації заяви власник повинен спочатку подати електронне повідомлення про пошкоджене майно через застосунок ДІЯ або у найближчому ЦНАПі (нотаріуса). Наступним кроком стане відкриття рахунку в одному з 7 банків-партнерів, які вже долучились до цієї програми. Лише після цього виключно в мобільному додатку ДІЯ подається заява про надання компенсації з зазначенням всіх даних, які передбачені відповідною постановою КМУ від 21.04.2023 № 381, після чого спеціальні комісії, які утворюються виконавчими комітетами місцевих рад або військовими адміністраціями населених пунктів, протягом 30 днів розглянуть їх та підготують рішення.

На сьогодні у регіоні подано 256 заяв, переважна більшість з обласного центру. Кошти можуть бути направлені тільки на придбання будівельних матеріалів або проведення будівельних робіт. У випадку пошкодження місць загального користування багатоповерхового будинку відновлення будинку буде проводитись комплексно в рамках інших програм, власники квартир в таких будинках не можуть взяти участь у програмі “єВідновлення”.

 



Середа, 24 Травня 2023 14:50 | Переглядів: 194

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]