Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРОЙШЛО ПРАКТИЧНЕ ЗЛАГОДЖЕННЯ РОБОТИ ВСІХ СЛУЖБ НА ВИПАДОК ВИНИКНЕННЯ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ

На території Запорізького району комплексне тренування з оперативного реагування на ймовірне виникнення радіаційної небезпеки на ЗАЕС продовжили практичним відпрацюванням. До тактико-штабних навчань щодо відпрацювання першочергових дій у разі виникнення аварії та контрзаходів по захисту цивільного населення залучені всі служби і засоби регіону. Під час практичного відпрацювання укриття населення в об’єктах фонду захисних споруд цивільного захисту, розгортання проміжних, приймальних, збірних пунктів евакуації, пунктів деконтамінації.

Наразі в нас пропрацьовані різні сценарії та можливості розповсюдження радіації, які формуються і на основі даних від Укргідрометцентру. Для проведення навчань та максимально якісної підготовки ми обрали найкритичніший сценарій, де розповсюдження радіації відбудеться не тільки в визначеній 50-км зоні, а й далі. Тому до навчань залучено 4 області. Результати навчань доволі позитивні - наші відомства готові до викликів, пов'язаних з тим, що може завдати рф, - зазначив Юрій Власенко, перший заступник міністра енергетики, заступник керівника антикризового штабу.

Голова обласної військової адміністрації зазначив, що протягом тренування учасники перевірили всі необхідні реагенти, готовність населення до евакуації, зокрема - і маломобільних груп. Для перевезення населення Запорізької області є база автобусів, потягів та електропотягів.

ЗАЕС - це об’єкт критичної інфраструктури. Найголовніше - ми перевірили сили і засоби, які можуть бути залучені в разі реальної загрози, а також канали зв’язку з населенням та системи сповіщення. На загал, ми максимально поширили інформацію про навчання та інструкції дій у разі виникнення надзвичайної ситуації, - закцентував Юрій Малашко.

Найбільшою проблемою наразі залишається відсутність належного контролю за ситуацією на тимчасово окупованих територіях та неможливість організувати евакуацію людей. Як наголосив очільник ЗОВА, обласна влада докладає максимум зусиль для інформування людей в окупації.

Крім того, в пункті деконтамінації, який розгорнули на базі одного з медичних закладів відпрацьовано заходи зі знезараження населення. За легендою, медичні працівники надають допомогу людям, яких евакуювали з зони зараження після умовної надзвичайної ситуації.

Навчання проводились в умовах, максимально наближених до реальних, та будуть тривати допоки ворог залишається на атомній електростанції. Очільник ЗОВА зазначив, що результати тренування позитивні, всі структури Запорізької області готові до дій за призначенням. Всі виявлені помилки взяті до відома службами цивільного захисту населення та будуть відпрацьовані на подальших тренуваннях.

Департамент культури та інформаційної політики



П'ятниця, 30 Червня 2023 14:03 | Переглядів: 291

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]