Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

УВАГА: ПРИ ВИЯВЛЕНІ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИХ ПРЕДМЕТІВ ЗВЕРТАЙТЕСЯ ДО ФАХІВЦІВ!

В умовах повномасштабного вторгнення рф на територію України на прифронтових територіях значно збільшилась кількість вибухонебезпечних залишків, які представляють небезпеку для цивільного населення.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій спільно з громадською організацією «Громадським рух «Соціальна єдність» реалізували спільний проєкт «Абетка безпеки».

«Абетка безпеки» – це сукупність правил, порад, та рекомендацій, які попереджують надзвичайні ситуації та надають українцям вичерпну інформацію щодо алгоритму дій у разі настання надзвичайних ситуацій.

Правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів:

якщо ви виявили вибухонебезпечний чи просто підозрілий предмет – негайно повідомте місцеві органи влади та за телефонами 101 та 102. Навіть якщо ви не впевнені, що цей предмет небезпечний – краще перестрахуватися. Адже запобігти краще, ніж ліквідовувати наслідки. Окрім того, треба дочекатися приїзду спеціальних служб, щоб точно вказати місце та обставини виявлення.

ні в якому разі не підходьте до знахідки, це може бути вкрай небезпечно. Оптимально безпечна відстань – близько 500 м. Також необхідно окреслити місце знахідки за допомогою мотузки або стрічки. Проте неможна вбивати у землю кілки, адже поблизу цього місця можуть ще знаходитися снаряди.

одразу припиніть будь-які роботи в районі небезпечного предмета. Удар лопати, грабель, каміння чи просто поштовх може призвести до вибуху.

в жодному разі не пересувайте, не розбирайте, та не нагрівайте небезпечну знахідку.

не допускайте сторонніх осіб до небезпечного предмета доки не прибули фахівці;

категорично забороняється самостійно знешкоджувати вибухонебезпечні предмети. Це можуть робити тільки спеціально підготовлені фахівці.

 



Четвер, 20 Липня 2023 15:18 | Переглядів: 250

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]