Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Консультативна рада ветеранів АТО запроваджує моніторинг цільового використання виділеної землі

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулося засідання консультативної ради ветеранів АТО.

Учасники зібрання порушили питання, що стосуються пільгових перевезень, надання якісної медичної та правової допомоги, придбання квартир та виділення землі учасникам АТО.

Керівник ГУ Держгеокадастру в Запорізькій області Яна Дикобаєва запевнила присутніх, що з боку землевпорядної служби регіону не буде жодних затримок та перешкод у питанні виділення землі учасникам АТО.

За словами Костянтина Бриля, в Запорізькій області були зафіксовані випадки, коли ветерани АТО навіть не знали про виділення земельних ділянок на їхнє ім’я. Тим часом деякі ділянки оформлюються на учасників АТО, хоча врожай на них збирають зовсім інші люди.

- Іноді в районах представники Держгеокадастру не можуть знайти ветеранів АТО, на яких оформлюються земельні ділянки. Вважаю, що всі учасники АТО мають приєднатись до інвентаризації земель регіону та підтвердити особисто, що виділені їм ділянки використовуються в законному порядку, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Голова консультативної ради учасників АТО при облдержадміністрації Олег Коломієць додав, що протягом двох тижнів у кожному районі регіону представники ветеранських організацій мають провести моніторинг, аби виявити подібні випадки, та створити власну базу даних.

Також учасники засідання повідомили про факти існування земельних ділянок, які використовуються не за цільовим призначенням. Тому учасники АТО не завжди можуть отримати землю для ведення особистого селянського господарства. Керівництво Держгеокадастру наголосило на необхідності подання заяв про порушення, які будуть вивчені та розслідувані в рамках законодавства.

Присутні також приділили увагу проблемі Запорізького обласного центру патріотичного виховання, який представники депутатської комісії облради планують об’єднати з обласним центром молоді. Члени консультативної ради ветеранів АТО одноголосно прийняли рішення стати на підтримку функціонування центрів кожного окремо та письмово звернутися з цього приводу до голови облдержадміністрації, голови обласної ради та Міністерства молоді та спорту України.

У ході зібрання Костянтин Бриль вручив ветеранам АТО відзнаки за особистий внесок у підтримку ветеранських організацій та активну участь у громадському житті регіону.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 15 Березня 2017 09:10 | Переглядів: 647

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]