Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

У запорізьких школах останній дзвоник пролунає 26 травня

Питання закінчення навчального 2017/18 року обговорили учасники спільного засідання колегії облдержадміністрації та Ради регіонального розвитку Запорізької області, яке провів голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як відзначила у доповіді директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова, заклади загальної середньої освіти поступово готуються до завершення навчального року, а також до державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання.

У четвертих класах державна підсумкова атестація проводиться з української мови і читання та математики у терміни, визначені закладом. У дев’ятих класах, як і минулого року, державна підсумкова атестація передбачена з трьох предметів: обов’язково з української мови та математики, а також ще з одного предмета, який обирає педагогічна рада школи.

Державна підсумкова атестація для випускників 11-х класів зараховуватиметься, як і торік, через результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох предметів: української мови і літератури, математики або історії України та одного з навчальних предметів за вибором випускника.

Державна підсумкова атестація розпочнеться 22 травня складанням ЗНО з математики, 24 травня – української мови і літератури, завершиться оцінюванням з хімії 16 червня.

Новацією 2017/18 навчального року є складання державної підсумкової атестації з української мови і літератури у формі зовнішнього незалежного оцінювання учнями закладів професійної (професійно-технічної) і студентів закладів вищої освіти, які здобувають професійну кваліфікацію і освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста з одночасним завершенням здобуття повної загальної середньої освіти.

Свято останнього дзвоника у загальноосвітніх навчальних закладах планується провести 26 травня.

Документи про повну загальну середню освіту будуть вручати випускникам 11-х класів після оголошення результатів основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання після 21 червня на урочистих зборах. Документи про базову освіту вручаються учням, які закінчили дев’ятий клас, у терміни, визначені навчальними закладами, після завершення державної підсумкової атестації.

У 2017/18 навчальному році мають закінчити 11 (12) класи і отримати атестати про повну загальну середню освіту 7964 учні денних загальноосвітніх закладів області. Закінчують дев’яті класи і отримають свідоцтва про базову загальну середню освіту 13519 випускників області.

- В умовах децентралізації громади отримали більше можливостей і прав, але одночасно й більше відповідальності. Прошу звернути особливу увагу на належне забезпечення матеріально-технічної бази для освітнього процесу, бо це сьогодні зона вашої відповідальності, і наскільки ви зможете створити ефективну мережу закладів, настільки у вас і вистачить коштів для забезпечення якісного освітнього процесу та надання якісних освітніх послуг. Крім цього, хочу наголосити, що території, у закладах освіти яких буде проводитися ЗНО з іноземної мови, а це міста Запоріжжя, Бердянськ, Енергодар, Мелітополь, Василівський і Пологівський райони, вже отримали освітню субвенцію на придбання пристроїв, які необхідні для належного проведення ЗНО з іноземної мови. Тому треба вчасно придбати обладнання, щоб не зірвати ЗНО з іноземної мови. Керівники сільських територій та малих міст області повинні подбати про транспорт для підвезення випускників до місць проходження тестування. Прошу всі території звернути особливу увагу на забезпечення безпеки учасників усіх заходів та усунути можливі проблеми із збоєм подачі електроенергії до пунктів тестування у ході сесій, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, звертаючись до директорів шкіл та освітян регіону.

Принагідно під час засідання колегії освітянам вручили відзнаки за результатами участі у міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти - 2018», яка нещодавно відбулася в Києві.

Дипломом гран-прі «Лідер наукової та науково-технічної діяльності» нагороджено Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Золотою медаллю у номінації «Модернізація професійної підготовки та перепідготовки кадрів до праці в умовах Нової української школи» також нагороджено Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Золотими медалями у номінації «Інноваційні підходи до розбудови інклюзивної освіти як умови розвитку соціальної компетентності дітей і молоді з особливими потребами» нагороджено дошкільний навчальний заклад №10 «Ромашка» м. Енекргодар, спеціальний дошкільний навчальний заклад №36 «Дзвіночок» м. Запоріжжя. Золотою медаллю у номінації «Застосування інноваційних технологій STEM-навчання в аспекті розвитку здібностей вихованців, учнів, молоді» нагороджено загальноосвітню школу №55 м. Запоріжжя. Золотими медалями у номінації «Упровадження інновацій у педагогічний процес для підвищення якості знань випускників» нагороджено Запорізький багатопрофільний ліцей №99, дошкільний навчальний заклад №3 «Світлячок» м. Енергодар.

У номінації «Упровадження сучасних засобів навчання, проектів, програм і технологій для вдосконалення та підвищення ефективності освітнього процесу» золоті медалі отримали Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Джерело» та Запорізька гімназія №11; срібною медаллю нагороджено Мелітопольський навчально-виховний комплекс №16; бронзовою- дошкільний навчальний заклад №7 «Теремок» м. Енергодар.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 29 Березня 2018 09:03 | Переглядів: 284

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]