Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ПРОВЕДЕННЯ КАМПАНІЇ «ЛІКАР ДЛЯ КОЖНОЇ СІМ’Ї» - ПРІОРИТЕТНИЙ НАПРЯМ РОБОТИ ГАЛУЗІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я У 2018 РОЦІ

Робота працівників галузі охорони здоров’я області у 2018 році буде спрямована на вдосконалення діяльності закладів охорони здоров’я, підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості, реалізацію фінансових гарантій надання медичних послуг та лікарських засобів. Такі завдання окреслила під час засідання колегії директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторія Клименко.

З початку квітня в Україні розпочато кампанію з підписання декларацій щодо вибору лікарів з надання первинної медичної допомоги «Лікар для кожної сім’ї». Як роз’яснює МОЗ України, участь у кампанії можуть брати тільки ті заклади з надання первинної медичної допомоги, які: обладнали заклад як мінімум одним комп’ютером, принтером; підключилися до системи «Електронне здоров’я»; визначили уповноважених осіб для внесення декларацій; уповноважені особи отримали електронний цифровий підпис; провели тестове заповнення декларацій; розмістили інформацію про дату початку кампанії та наліпку «Тут можна обрати свого лікаря»; розмістили інформацію про заклад для пацієнтів.

У цьому контексті Вікторія Клименко повідомила, що в області вжито заходів для підготовки закладів охорони здоров’я до проведення кампанії з підписання пацієнтами декларацій про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу. На сьогодні більшість закладів охорони здоров’я обладнано комп’ютерною технікою, 56 із них підключено до системи «Електронне здоров’я», призначено уповноважених осіб, проведено тестове заповнення декларацій, розміщено інформацію для пацієнтів на сайтах Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та Запорізької міської ради тощо.

Важливим є розуміння всіх працівників галузі того, що з липня 2018 року дохід закладів охорони здоров’я первинної медичної допомоги буде залежати від кількості підписаних декларацій з пацієнтами. Тому сьогодні потрібно сконцентрувати увагу на виборі сімейного лікаря пацієнтами.

- Наступне важливе завдання на перше півріччя 2018 року – реорганізувати заклади первинної медичної допомоги в комунальні некомерційні підприємства, тобто здійснити автономізацію. Це обов’язкова умова, оскільки тільки медичний заклад у статусі комунального некомерційного підприємства може укласти угоду з Національною службою здоров’я України і отримувати пряме фінансування за надані послуги з державного бюджету. Як неприбуткові підприємства, такі заклади не будуть платниками податку на прибуток і зможуть самостійно розпоряджатися отриманими коштами, - повідомила Вікторія Клименко.

На перехідний період прийнято рішення залишити обидві системи фінансування – медичну субвенцію та прямі виплати за угодами НСЗУ. Медичні заклади зможуть приєднатися до реформи тільки групами – тобто одразу весь район, місто, ОТГ. Це зумовлено тим, що субвенція направляється до відповідного місцевого бюджету, тож може бути відмінена цілком для всього бюджету, а не окремого закладу.



Четвер, 12 Квітня 2018 14:01 | Переглядів: 211

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]