Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

СБУ нагадує запоріжцям про телефонну лінію для боротьби зі злочинністю

В Управлінні Служби безпеки України в Запорізькій області працює телефонна лінія для спільної з громадськістю боротьби зі злочинністю.

Цілодобово за номером 764-46-58 або 225-25-38 громадяни можуть повідомити в регіональне управління СБУ про будь-які факти прибуття та перебування в регіоні підозрілих осіб, наміри здійснення сепаратистської, терористичної, диверсійної чи розвідувально-підривної діяльності. Інформацію про терористичну загрозу можна повідомити також за телефонами гарячої лінії «102».

В Управління СБУ радять, як поводитись при виявленні підозрілого предмета, який може бути вибуховим пристроєм: якщо ви виявили підозрілий предмет, який, на вашу думку, не повинен знаходитися у відповідному місці, не залишайте цей факт без уваги.

Якщо ви виявили у громадському транспорті річ, залишену без нагляду власника, опитайте людей, що перебувають поруч. Намагайтеся встановити, чия вона і хто її міг залишити. Якщо господар не встановлений, негайно повідомте про знахідку водієві.

Якщо ви виявили невідомий предмет у під'їзді свого будинку - опитайте сусідів, можливо, він належить їм. Якщо власник не встановлений, негайно повідомте про знахідку в найближче відділення поліції.

Якщо Ви виявили невідомий предмет в установі, невідкладно повідомте про знахідку адміністрації або охороні.

Також слід звертати увагу на залишені без нагляду власників у громадських місцях валізи, пакунки, коробки та інші предмети, поштові відправлення без адреси відправника або з невідомим вмістом, предмети, схожі на бойові припаси, учбово-імітаційні, сигнальні, освітлювальні, піротехнічні вироби чи їх елементи, пакунки чи предмети, від яких чутно звуки годинникового механізму, запах бензину, газу, розчинника, паливно-мастильних, хімічних матеріалів або виходить дим.

У всіх перерахованих випадках не чіпайте, не пересувайте, не розкривайте виявлений предмет; зафіксуйте час його виявлення; намагайтеся зробити все можливе, щоб люди відійшли якнайдалі від знахідки.

Пам'ятайте, що зовнішній вигляд предмета може приховувати його справжнє призначення. Наприклад, для камуфляжу вибухових пристроїв використовуються звичайнісінькі побутові предмети: сумки, пакети, коробки, іграшки тощо.

Не робіть самостійно жодних дій зі знахідками або підозрілими предметами, які можуть виявитися вибуховими пристроями - це може призвести до вибуху, численних жертв і руйнувань. Роз'ясніть дітям, що будь-який предмет, знайдений на вулиці або в під'їзді, може бути небезпечним.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Понеділок, 27 Березня 2017 08:03 | Переглядів: 588

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]