Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

У БІЛЕНЬКІВСЬКІЙ ШКОЛІ ВІДКРИТО НОВУ МЕДІАТЕКУ

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль побував у новоствореній медіатеці, що відкрилася у Біленьківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Запорізького району. Для почесних гостей учні та вчителі влаштували невелику виставу, аби представити свою медіатеку.

Очільник регіону подякував малечі за виставу, а також наголосив, що завдяки реформі децентралізації та програмі інклюзивної освіти, які були ініційовані Президентом України Петром Порошенком та втілюються в життя Кабінетом Міністрів України, нині на місцях люди бачать реальний розвиток своїх громад.

- Загалом у Запорізькому районі згідно з планом розвитку інклюзивної освіти заплановано відкриття девя’ти медіатек. І сьогодні ми відкрили восьму з них. Адже ми прагнемо, аби вона була в кожній інклюзивній школі. Медіатека в Біленьківській школі з’явилася за підтримки благодійного фонду Порошенка. Та й це не все, адже тут ми бачимо в дії ще один позитивний приклад реформ. Створивши громаду, люди змогли залучити соціально відповідального інвестора. Минулого року, за підтримки компанії «Нібулон», ми в цій школі відкрили комп’ютерний клас та сучасне футбольне поле. Думаю, що подібні речі, які відбуваються в об’єднаних територіальних громадах, дають людям реальне розуміння, що ця реформа, так би мовити, влучає в ціль і є дієвою та правильною, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За даними Департаменту освіти облдержадміністрації, в 2017-2018 навчальному році в цьому закладі навчається понад 540 дітей. Навчання за інклюзивною формою здійснюється в трьох класах для п’яти дітей з особливими освітніми потребами.

Медіатека - це не просто бібліотека, це той простір, де діти зможуть знайти нових друзів, поділитися цікавою інформацією, допомогти один одному вивчити уроки. Тут є інтерактивний куточок, де діти працюють на ноутбуках з виходом в інтернет, стелажі з різноманітними книгами - від величезних тематичних енциклопедій до новинок сучасної літератури, і навіть зона відпочинку з іграшками, пазлами і конструктором.

У вересні минулого року рішенням Запорізької обласної ради було виділено кошти з обласного бюджету на оснащення сучасних медіатек у 25 закладах загальної середньої освіти, в яких організовано навчання за інклюзивною формою. Загалом за 2017 рік на оснащення медіатек у 35 закладах загальної середньої освіти з обласного бюджету виділено близько 5,5 млн. грн. Додатково оснащено за кошти місцевих бюджетів 22 сучасні медіатеки.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



П'ятниця, 11 Травня 2018 07:45 | Переглядів: 303

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]