Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

КОМІСІЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ШТАБУ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ ПЕРЕВІРИТЬ СТАН ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ НА ЗАПОРІЗЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ ТА В УСТАНОВАХ

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулася нарада щодо виконання заходів з підготовки до проведення перевірки комісією Генерального штабу Збройних Сил України стану військового обліку призовників і військовозобов’язаних у Запорізькій області. У нараді взяли участь керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, т. в. військового комісара Запорізького ОВК Олександр Мойко, голови райдержадміністрацій, представники Головного управління Національної поліції, військові комісари, представники підприємств, установ та організацій.

У період з 22 по 25 травня в організаціях, установах і закладах Запорізької області комісією Генерального штабу Збройних Сил України буде здійснена перевірка стану військового обліку призовників і військовозобов’язаних та бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час. Протягом цього часу комісія перевірятиме апарат Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької міської ради та Енергодарської міської ради, Управління поліції охорони в Запорізькій області, Жовтневу сільську раду Токмацького району, відокремлений підрозділ «Запорізька атомна електростанція», науково-виробничий комплекс “Іскра”, футбольний клуб “Металург”, Запорізький державний медичний університет, Бердянський морський торговельний порт, Бердянську виправну колонію № 77, Запорізький обласний військовий комісаріат та підпорядковані йому районні та міські військові комісаріати.

- Сьогодні на державному рівні приділяється значна увага забезпеченню належного стану ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних та бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час. У 2014 році початок антитерористичної операції на Сході нашої держави та проведення чергових хвиль мобілізації викрило низку проблемних питань. Усі добре пам’ятають, що коли була оголошена перша хвиля часткової мобілізації, то стало очевидно, що системи військового обліку, яка б забезпечила більш успішне проведення мобілізації, як такої не існує. Як можна говорити про військовий облік, коли у 2014 році районні військові комісаріати складалися з трьох-чотирьох чоловік, що не могли забезпечити ні ведення обліку, ні здійснити його перевірку. Саме від якості організації військового обліку залежить повнота та якість комплектування Збройних Сил та інших військових формувань. Питання військового обліку, як ніколи, стає пріоритетним завданням у нашій роботі, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Т.в.о. обласного військового комісара Олександр Мойко повідомив, що визначеним для перевірки підприємствам, установам та організаціям необхідно не тільки підготувати всі необхідні документи, а й бути готовими надати вичерпні відповіді на можливі запитання, а також під час роботи комісії на підпорядкованому об’єкті сприяти в організації розміщення, пересування та роботи членів комісії Генерального штабу Збройних Сил України.

- Запорізька область на теперішній час є однією з кращих в державі з питань взаємодії з військовими організаційними структурами та надання їм допомоги. Хочу підкреслити, що такого ставлення та розуміння до силових структур з боку місцевих органів виконавчої влади та самоврядування немає в жодній області. За результатами роботи комісії буде надана доповідь Кабінету Міністрів України, і мені дуже не хотілось би, щоб висновки комісії стали якоюсь «ложкою дьогтю» у нашій репутації, - підкреслив, підбиваючи підсумки наради, Костянтин Бриль.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Вівторок, 15 Травня 2018 07:58 | Переглядів: 226

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]