Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Вишиванка є не тільки традиційним українським одягом, а й оберегом. Символи і кольори, які використовуються при вишивці, володіють певним змістом.

Споконвіку українці свято шанували одяг, особливо вишиту сорочку. Наші пращури вірили, що вона захищає людину не тільки від негоди, а й від ворожих сил. Вважалося, що сорочка, яка прилягає до тіла, є провідником прихованої у людини магічної сили, і водночас – її оберегом. Саме про це йшла розмова під час акції «Народженні у вишиванках», що пройшла в Новоолександрівському сільському будинку культури комунального закладу «Районний центр культури і дозвілля» Запорізької районної ради.
Завідувач Лежинської сільської бібліотеки комунального закладу «Районний центр культури і дозвілля» Запорізької районної ради Галина Господарисько організувала виставку українських вишиванок майстрині Валентини Татарко «Чарівні кольори України». Присутні на виставці були в захваті від краси кольорів та від мистецтва майстрині.
В Степненському сільському будинку культури комунального закладу «Районний центр культури і дозвілля» Запорізької районної ради пройшов флеш-моб «Вишивана Україна», в якому взяли участь діти молодшої на середньої ланки. Директор будинку культури Ганна Сімаченко розповіла усім історію виникнення та цікаві факти про вишиванку, а малеча на дворищі намалювала величезну вишиту стрічку, після чого стали в коло й тримаючи вишиті рушники одноголосно усі разом вигукнули «Ми за мир!» і цей зворушливий меседж пролунав для людей усієї планети Земля!
Працівники Балабинського селищного будинку культури комунального закладу «Районний центр культури і дозвілля» Запорізької районної ради на території Балабинського НВК «Престиж» сумісно з працівниками освіти організували свято вишиванки. Учні заповнили карту вишиванок України, а колектив будинку культури разом гуртківцями підготували танцювальний флеш-моб.

«Нас багато і ми у вишиванках !; Традиції створюються віками і переживуть і нас, і наших дітей. Але живуть вони саме завдяки кожному з нас. Ми приймаємо їх і несемо далі. Хтось носить вишиванку в повсякденному житті. Для когось вона – святковий атрибут. А ми продовжуємо традицію робити фото i флеш-моби…».

Відділ культури і туризму РДА



П'ятниця, 18 Травня 2018 08:41 | Переглядів: 455

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]