Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ПЕРСПЕКТИВНИЙ ПЛАН ФОРМУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ ОБЛАСТІ БУДЕ ЗМІНЕНО

Для обговорення пропозицій щодо внесення змін до перспективного плану формування територій громад Запорізької області стосовно варіантів об’єднання територіальних громад 11 районів відбулося засідання робочої групи під головуванням керівника апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко. На засіданні були присутні члени робочої групи, представники обласної ради, керівники райдержадміністрацій, районних рад, органів місцевого самоврядування, представники структурних підрозділів облдержадміністрації та громадських організацій.

На початку засідання Зінаїда Бойко нагородила кращих архітекторів з нагоди відзначення професійного свята – Дня архітектури України. За сумлінну плідну працю, високий професіоналізм, значний особистий внесок у розвиток містобудування та архітектури Запорізької області грамоту Запорізької облдержадміністрації отримали: архітектор Мелітопольської міської ради Олена Бесперстова, Мелітопольської райдержадміністрації Андрій Здоріченко, Запорізької райдержадміністрації Ганна Неумивака та Кам’янсько-Дніпровської райдержадміністрації Людмила Пустовіт.

Після вітальної частини робоча група перейшла до обговорення підготовлених обласною державною адміністрацією пропозицій щодо внесення змін до перспективного плану стосовно варіантів об’єднання територіальних громад у Бердянському, Більмацькому, Гуляйпільському, Приазовському, Новомиколаївському, Запорізькому, Вільнянському, Веселівському, Михайлівському, Мелітопольському та Приморському районах.

Процес об’єднання територіальних громад є добровільним, а значить територія має право на об’єднання за власним бажанням. На сьогодні в області є сім територіальних громад, які об’єдналися не за перспективним планом. Так, у кінці квітня Мирненська ОТГ, Новоукраїнська ОТГ, Роздольська ОТГ, Олександрівська ОТГ та Степанівська Перша ОТГ провели перші місцеві вибори; Андрівська ОТГ очікує призначення виборів, а Любицька ОТГ приймає остаточні рішення щодо добровільного об'єднання.

- Для того щоб ці громади мали змогу перейти на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом, отримати гарантовані державою преференції, вони мають відповідати перспективному плану. До облдержадміністрації надійшли звернення сільських рад, які висловили своє бажання приєднатися до об'єднаних спроможних територіальних громад. Крім того, до облдержадміністрації надійшли пропозиції від районних робочих груп щодо зміни формату об’єднання територіальних громад відповідних районів, - зазначила керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

За підсумками роботи обласної робочої групи були ухвалені рішення щодо підтримки варіантів об’єднання територіальних громад та внесення змін до перспективного плану по дев’яти районам, а саме: Бердянському, Більмацькому, Гуляйпільському, Приазовському, Новомиколаївському, Запорізькому, Вільнянському, Веселівському, Мелітопольському. Стосовно Михайлівського та Приморського районів були надані доручення щодо доопрацювання протягом тижня варіантів об’єднання територіальних громад та надання пропозицій до обласної державної адміністрації.

Зазначимо, відповідно до перспективного плану на території області запроектовано створення 67 спроможних територіальних громад. Станом на сьогодні на території Запорізької області вже створено 48 об’єднаних територіальних громад, в які об'єдналися 173 місцеві ради, що складає 57,9 % від загальної кількості місцевих рад, які існували до початку реформи (299). Покриття територій громад складає 59,7 % від загальної площі території області.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 05 Липня 2018 09:10 | Переглядів: 273

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]