Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Інформаційна довідка

Законом України «Про оцінку впливу на довкілля» (далі - Закон) який введено в дію з 18.12.2017 року, своїми перехідними положеннями скасовано Закон України «Про екологічну експертизу» та визначено порядок проведення оцінки впливу на довкілля.
Відповідно до Закону встановлюються правові та організаційні засади оцінки впливу на довкілля, спрямовані на запобігання шкоді довкіллю, забезпечення екологічної безпеки, охорони довкілля, раціонального використання і відтворення природних ресурсів, у процесі прийняття рішень про провадження господарської діяльності, яка може мати значний вплив на довкілля з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.
Здійснення оцінки впливу на довкілля є обов’язковим у процесі прийняття рішень про провадження планованої діяльності, визначеної частинами другою та третьою статті 3 Закону. Така планована діяльність підлягає оцінці впливу на довкілля до прийняття рішення про провадження планованої діяльності.
Орієнтовний термін проведення процедури оцінки впливу на довкілля складає 4 місяці. З метою прискорення проведення оцінки впливу на довкілля необхідно розпочинати процедуру на початковій стадії розроблення проектної документації.
При підготовці висновку уповноважений орган розглядає та бере до уваги звіт з оцінки впливу на довкілля, розробка якого також займає тривалий час.
Крім того, наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 30.05.2018 № 182 затверджено розмір плати за проведення громадського обговорення в процесі здійснення оцінки впливу на довкілля у зв’язку з цим потрібно при формуванні видатків бюджету передбачити кошти на проведення громадського обговорення та підготовки звіту з оцінки впливу на довкілля для проектів, замовником яких є відповідний місцевий орган влади.

 

 

Відділ економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації

 



П'ятниця, 27 Липня 2018 09:39 | Переглядів: 203

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]