Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

ЗАПОРІЖЦІВ ОЗНАЙОМИЛИ З ПРАВИЛАМИ, ЯК НЕ ПОТРАПИТИ У СУЧАСНЕ РАБСТВО

З нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми Міністерством соціальної політики України ініційовано проведення загальнонаціональної інформаційної кампанії, метою якої є привернення уваги до проблеми торгівлі людьми, так званого сучасного рабства та об’єднання зусиль для подолання цього негативного явища, боротьба зі злочинцями та злочинними угрупованнями, надання підтримки і допомоги потерпілим та профілактичної роботи.

У Запоріжжі День протидії торгівлі людьми відзначили інформаційною акцією «Лабіринт можливостей», яку організовували Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації спільно з громадською правозахисною організацією «Егіда - Запоріжжя».

До заходу долучилися заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та директор Департаменту соціального захисту населення Світлана Абдурахманова.

- Відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми було проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році. З того часу у більшості країн триває активна боротьба з цим ганебним явищем - сучасним рабством. Закликаю кожного жителя Запорізької області свідомо ставитись до небезпеки, адже, погоджуючись на сумнівні пропозиції, виникає ризик життю, здоров’ю та особистій свободі, - наголосив Едуард Гугнін.

Під час акції працював «Лабіринт можливостей», була відкрита локація «Маршрут безпеки» та проведена вікторина «Подорожуй безпечно». У рамках локації «Жива бібліотека» відбулося живе спілкування з людьми, що мають досвід перебування в ситуації торгівлі людьми. Крім цього, кожен мав можливість отримати консультацію з питань оформлення біометричного паспорта та особливостей дотримання міграційних правил за кордоном, дізнатися більше про послуги Національної безкоштовної лінії з протидії торгівлі людьми, отримати інформацію про можливу допомогу від державних та недержавних інституцій у рамках Національного механізму взаємодії. Аналогічні акції відбулися також у інших населених пунктах області.

Довідково. За оцінками Міжнародної організації з міграції, з 1991 року від торгівлі людьми постраждали понад 230 тис. українців. Для протидії державою вживаються відповідні заходи. Злочинці притягуються до відповідальності, потерпілим надається допомога. Тільки протягом І півріччя 2018 року 112 громадянам України Мінсоцполітики встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми. У Запорізькій області за цей період установлено статус одній особі, яка постраждала від торгівлі людьми.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Вівторок, 31 Липня 2018 12:35 | Переглядів: 201

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]