Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Інформація для виборців, які прибули з Донецької та Луганської областей

Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату Запорізької райдержадміністрації нагадує, що у зв’язку з неможливістю виконання окремими органами ведення Державного реєстру виборців, утвореними в Донецькій та Луганській областях, своїх повноважень через ситуацію, що склалася в указаних регіонах України, відповідно до Закону України "Про Державний реєстр виборців" та з метою забезпечення реалізації конституційних виборчих прав громадян України, Центральною виборчою комісією прийнята постанова від 06 жовтня 2014 року № 1495 "Про деякі питання забезпечення ведення Державного реєстру виборців стосовно громадян України, виборча адреса яких належить до території Донецької та Луганської областей".
Цією постановою органам ведення Державного реєстру виборців для забезпечення виконання вимог статей 19, 20 Закону України "Про Державний реєстр виборців" надано доступ у режимі записування до записів Реєстру стосовно виборців, виборча адреса яких належить до території, на яку поширюються повноваження органів ведення Реєстру Донецької та Луганської областей, що тимчасово не здійснюють ведення Реєстру: включення виборця до Державного реєстру виборців; зміни його персональних даних у Реєстрі.
Заява виборця, виборча адреса якого відноситься до території Донецької та Луганської областей, щодо включення до Реєстру, зміни його персональних даних у Реєстрі приймається будь-яким органом ведення Реєстру, що здійснює ведення Реєстру, в установленому статтями 19 та 20 Закону України "Про Державний реєстр виборців" порядку.
Орган ведення Реєстру, до якого надійшла заява виборця щодо включення до Реєстру чи внесення змін до його персональних даних у Реєстрі, здійснює її розгляд відповідно до Закону.

Зміна виборчої адреси виборця

Для зміни виборчої адреси на нову, яка знаходиться за межами Донецької та Луганської областей, виборець звертається до органу ведення Реєстру за новою виборчою адресою. У разі визнання такої заяви обґрунтованою, керівник органу ведення Реєстру приймає рішення про звернення засобами автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи "Державний реєстр виборців" до органу ведення Реєстру за попередньою виборчою адресою виборця стосовно необхідності внесення змін щодо його виборчої адреси.
Крім того слід зазначити, що виборці з Донецької та Луганської областей із документом, що посвідчує особу, особисто можуть звернутися із запитом до органу ведення Реєстру за місцем перебування для роздруку персональних даних, що містяться у записі Державного реєстру виборців.
Нагадуємо тим, хто бажає перевірити свої дані в Державному реєстрі виборців або внести запис про себе до нього, що відділ ведення Державного реєстру виборців апарату Запорізької райдержадміністрації знаходиться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Істоміна, буд. 8, І поверх, каб. №4, тел. 278-52-10.

 



Вівторок, 31 Липня 2018 15:23 | Переглядів: 180

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]