Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

АСОЦІАЦІЯ ОТГ ТА ПРОГРАМА «U-LEAD З ЄВРОПОЮ» ЗАПРОВАДЖУЮТЬ НОВИЙ ПРОЕКТ ДЛЯ НАДАННЯ ГРОМАДАМ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

Асоціація об’єднаних територіальних громад за підтримки Програми «U–LEAD з Європою» розпочинає реалізацію нового проекту «Впровадження інструментів ефективного муніципального менеджменту та правнича допомога громадам».

Мета Проекту - впровадження в діяльність органів місцевого самоврядування ОТГ ефективних інструментів сучасного муніципального менеджменту, що забезпечують сталий розвиток громади та правовий супровід і захист.

Основне завдання Проекту - правова допомога органам місцевого самоврядування базового рівня з питань, що виникають при реалізації права щодо добровільного об’єднання та приєднання територіальних громад.

Водночас з позитивною динамікою утворення ОТГ періодично виникають ситуації, коли рішення органів місцевого самоврядування, пов’язаних із процесами добровільного об’єднання та приєднання територіальних громад, оскаржуються в судах.

Більшість сільських, селищних рад, а в деяких випадках і міст не мають у своїх штатах фахівців у галузі права, які могли би забезпечувати повноцінний правовий супровід у випадках оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів місцевого самоврядування чи їхніх посадових осіб у судах різних інстанцій.

Як наслідок, сьогодні для значної частини територіальних громад, які планують об’єднання, та новостворених ОТГ суттєвою проблемою є можливість повноцінного представництва своїх прав та законних інтересів у судах.

Для реалізації Проекту шляхом відкритого конкурсного відбору буде сформовано команду висококваліфікованих адвокатів, які за запитами громад надаватимуть професійну правову допомогу органам місцевого самоврядування у процесі децентралізації, приділяючи особливу увагу здійсненню представництва інтересів територіальних громад у судах різних інстанцій у спорах, що пов’язані з процесами добровільного об’єднання та приєднання територіальних громад, для посилення спроможності територіальних громад.

Правова допомога надаватиметься громадам адвокатами безоплатно (pro bono).

Отримати цю допомогу можуть не лише члени Асоціації, а й усі сільські, селищні та міські ради, що планують або вже реалізовують процедури добровільного об’єднання (приєднання) територіальних громад.

Для отримання правової допомоги сільська, селищна, міська рада в особі уповноваженого представника свого органу місцевого самоврядування має приєднатися до договору про надання послуг у сфері права, надіславши Асоціації заяву встановленого зразка.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 22 Серпня 2018 08:50 | Переглядів: 169

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]