Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

ПІДГОТОВКА ДО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ: ПЕДАГОГИ НАБУВАЮТЬ ДОСВІДУ РОБОТИ В ІНКЛЮЗИВНОМУ ПРОСТОРІ

У рамках реалізації всеукраїнського науково-педагогічного експерименту Міністерства освіти і науки України та Благодійного Фонду Порошенка в облдержадміністрації розпочався обласний тренінг для працівників закладів освіти, які вперше впроваджують інклюзивне навчання «Інклюзивний простір. Практичні кроки для педагогів у інклюзивних класах». Привітала учасників заходу директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова.

- Реформується все, кожна галузь, у тому числі й освітня. Ми з вами є не тільки свідками, ми є безпосередніми учасниками розбудови освітнього процесу, у якому, нарешті, діти з особливими освітніми потребами будуть навчатись у комфортних умовах зі своїми однолітками. Кожна людина потребує соціалізації, такі діти – не виняток. Сьогодні наші фахівці будуть ділитися власним досвідом роботи з особливими дітьми, а ви вже з вересня зможете взяти до свого класу таку дитинку. Тому бажаю вам успіхів та натхнення, - зазначила Тетяна Озерова.

Навчальний захід проводиться з метою розвитку професійної компетентності вчителів молодших класів та вчителів-предметників з питань інклюзивного навчання. Відвідати дводенний практичний тренінг виявили бажання більше 200 педагогів з усієї області.

Про особливості організації навчально-виховного процесу в інклюзивному класі, створення інклюзивного середовища для дітей з різними освітніми потребами, роботу за індивідуальною програмою розвитку запросили розповісти досвідчених педагогів та дефектологів з Дніпрорудненської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів «Талант», Енергодарського НВК №6, Запорізької ЗОШ №3 та Інклюзивно-ресурсного центру по Олександрівському району міста Запоріжжя. З питаннями впровадження інклюзивного навчання в закладі освіти, нормативно-правової бази у сфері освіти дітей з особливими освітніми потребами слухачів ознайомила заступник начальника управління-начальник відділу Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валентина Хіврич.

За результатами тренінгу всі учасники отримають рекомендації та необхідні матеріали для роботи в інклюзивному класі, а також сертифікат про проходження навчання з інклюзивної освіти.

За інформацією Департаменту, з нового навчального року інклюзивне навчання в Запорізькій області розпочинається у 163 школах, де буде відкрито більше 400 класів для 620 учнів з особливими освітніми потребами. У минулому навчальному році в області налічувалась 121 школа з інклюзивним навчанням з 252 класами, в яких навчалися 417 учнів з особливими освітніми потребами.

Загалом фахівці із Запорізької області регулярно проводять тренінги та наставницькі семінари з питань інклюзії не тільки для педагогів області, а й проводять навчання для вчителів та асистентів з усієї України. На сьогодні запорізький досвід роботи з дітьми з особливими освітніми потребами вже перейняли педагоги з 15 областей.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 30 Серпня 2018 08:35 | Переглядів: 258

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]