Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ГОТУЮЧИСЬ ДО ВПРОВАДЖЕННЯ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ, ЗАПОРІЗЬКІ ОСВІТЯНИ ПОБУВАЛИ В РОЛІ ПЕРШОКЛАСНИКІВ

На базі Кушугумського навчально-виховного комплексу «Інтелект» у рамках реалізації Концепції Нової української школи відбувся навчальний захід для вчителів та заступників директорів початкових шкіл. У роботі методичних студій з упровадження Концепції взяли участь 125 педагогів області.

Привітали учасників методичних студій генеральний директор Директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки Олег Шаров та директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова.

У якості тренерів для педагогів початкових шкіл запросили спеціалістів Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. З самого ранку освітяни випробовували себе в якості школярів. Для них була організована SMART-зарядка, тобто крім фізичних вправ тренували ще й розумову діяльність, використовуючи при цьому набори конструктора LEGO. Варто відзначити, що The LEGO Foundation безкоштовно надала всім комунальним та державним українським школам набори конструктора, що розраховані на кожного першокласника. Завдяки впровадженню таких ігрових методик першачкам буде легше адаптуватися та звикнути до шкільного життя.

Після цього тренери розділили педагогів на кілька команд та провели майстер-класи у форматі справжнього уроку, тільки педагоги були у ролі першокласників. Таким чином кожен учасник відвідав урок англійської мови, фізичної культури, інформатики, математики, мистецтва та природознавства «Я досліджую світ». По дзвінку групи виходили на перерву та переходили в інші кабінети на наступні заняття.

Тренери намагалися відтворити атмосферу, при якій кожен учень почував би себе невимушено та легко. Фахівці застосовували нові ігрові методики та підходи, демонстрували новації Нової української школи.

За підсумками навчальної програми всі учасники отримали сертифікати про проходження методичних студій з упровадження Концепції Нової української школи.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Вівторок, 28 Серпня 2018 16:27 | Переглядів: 202

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]