Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

ІЗ БОРЖНИКІВ ПО АЛІМЕНТАХ НА КОРИСТЬ ДІТЕЙ СТЯГНУТО МАЙЖЕ 225 МЛН. ГРН.

Відбулося чергове засідання регіонального штабу з координації моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішення про стягнення аліментів.

Як відзначив начальник Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Сергій Васильцов, у регіоні набирає обертів запроваджена Міністерством юстиції України програма «Чужих дітей не буває». У її рамках у грудні 2017 року Верховна Рада ухвалила нові заходи примусового стягнення боргів за несплату аліментів – перший пакет Закону «Чужих дітей не буває», який з 6 лютого 2018 року набрав чинності.

З метою активізації роботи щодо виконання рішень про стягнення аліментів при ГТУ юстиції у Запорізькій області створено регіональний штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів.

Другий пакет Закону «Чужих дітей не буває» набув чинності з 28 серпня поточного року.

На нормативному рівні значно посилено відповідальність батьків за неналежне виконання своїх обов’язків та створено економічні передумови для посилення захисту права дитини на належне утримання. Адже кошти, які стягуються, є власністю дітей.

Упроваджено також такі новації: система додаткових фінансових санкцій для неплатників у розмірі від 20% до 50% від суми боргу у разі його накопичення більше одного року; система автоматизованого арешту коштів боржників; притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які ухиляються від суспільно-корисних робіт; обов’язок засуджених працювати, щоб забезпечити сплату аліментів; громадяни, які хочуть посісти керівні посади на держслужбі, повинні будуть надати довідку про те, що вони не мають боргів перед дітьми більше шести місяців; звільнення чиновників, які мають заборгованість більше 12 місяців; застосування обмежень першого пакета до батьків, які не платять аліменти дітям з інвалідністю або тяжко хворим дітям після того, коли борг перевищить суму за три місяці.

- Ці новації будуть спонукати горе-батьків, що роками не платять аліменти, все ж виконати свій обов’язок перед дитиною, допоможуть захистити інтереси дітей і запобігти перетворенню дітей на заручників складних стосунків між чоловіком та жінкою, - підкреслив Сергій Васильцов.

На сьогодні в Запорізькій області із боржників на користь дітей стягнуто аліментів майже 225 млн. грн. (224 млн. 361 тис. 541 грн.).

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 30 Серпня 2018 08:22 | Переглядів: 198

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]