Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Спалювати опале листя категорично заборонено !!!

Осіння пора це пора масового листопаду та спалювання опалого листя, сухої трави, гілля. Повітря стає важким і гірким, особливо у вечірній та нічний час. Найчастіше випадки паління багать спостерігається на території приватних домоволодінь. Мешканці навіть не замислюються над питанням щодо шкоди спалювання рослинних залишків для здоров’я людини та довкілля. А шкода від спалювання листя та сухої трави надзвичайно небезпечна! При згорянні рослинних залишків у повітря вивільняється дим, до складу якого входять пил, окиси азоту, угарний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук.
В тліючому без доступу кисню листі, виділяється бензопрен, що здатен викликати у людини ракові захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини — одні з найотруйніших для людини речовин. Також з листям, як правило, горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосфери.
Часто біля вогнищ можна побачити дітей, вплив диму на їх організми особливо небезпечний.
Спалювання листя може спричинити інші довгострокові проблеми зі здоров’ям. Тому спалювати опале листя категорично заборонено. Альтернативою спалювання листя є його компостування, що безпечно та не шкодить здоров’ю людей та довкіллю.
Просимо працівників підприємств, установ та організацій, мешканців району не допускати спалювання опалого листя, оберігати власне здоров’я та здоров’я оточуючих від шкідливого впливу задимленого повітря.

Dідділ містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства райдержадміністрації



Четвер, 08 Листопада 2018 14:40 | Переглядів: 320

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]