Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

ЗАПОРІЖЦІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЯ НЕБЕСНОЇ СОТНІ СЕРГІЯ СИНЕНКА

До Дня Гідності та Свободи відбулося покладання квітів до місця поховання Героя Небесної Сотні, учасника Автомайдану, Героя України Сергія Синенка у с. Володимирівське Запорізького району. Вклонитися пам’яті борця за свободу прийшли батько Петро Іванович, мати Наталя Федорівна, діти, друзі, односельці, представники влади.

Успішний та працьовитий підприємець Сергій Синенко з перших днів Революції Гідності був на київському та запорізькому майданах, разом з друзями-автомобілістами проводив флеш-моби проти диктаторських законів Януковича. 26 січня 2014 року зранку приїхав на площу Фестивальну в Запоріжжі, де готувався великий мітинг. За наказом тодішнього керівництва області у сильний мороз майдан залили водою, щоб зірвати народне зібрання. Разом із товаришами Сергій привозив сотні кілограмів піску, солі, діжки для багаття, допомагав активістам, які дістали поранення та обмороження, рятував від знищення наметів після нападу «тітушок».

Вороги не простили Сергію жаги до волі. 13 лютого 2014 року його знайшли вбитим у спаленій машині на дорозі між селами Червоний Яр та Івангород Запорізького району. Виконавців та замовників жахливого злочину досі не знайдено.

Про подвиг героя у своїх виступах згадали керуюча справами Широківської сільської ради Лариса Головань, начальник відділу культури Запорізької райдержадміністрації Ірина Гемська, побратим по Майдану, учасник АТО Валерій Марченко, вихованці дитячої музичної школи № 5.

Молебень за загиблими захисниками України провів священик Української православної церкви Київського патріархату отець Олег.

На честь Сергія Синенка названо одну з найбільших вулиць у Дніпровському районі Запоріжжя, а на будинку, де проживав Герой, встановлено меморіальну дошку.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 22 Листопада 2018 11:14 | Переглядів: 234

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]