Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ПРИЙОМНІ БАТЬКИ ОБМІНЮЮТЬСЯ ДОСВІДОМ ТА ПІДВИЩУЮТЬ СВІЙ ВИХОВНИЙ ПОТЕНЦІАЛ

Спеціалісти Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели останній у цьому році семінар-тренінг для прийомних батьків та батьків-вихователів. До навчання долучилися 28 батьків з міст Запоріжжя, Бердянська та Токмака, Більмацького, Запорізького, Михайлівського, Новомиколаївського, Пологівського, Приморського та Розівського районів, а також з Оріхівської, Комишуваської та Чернігівської об’єднаних територіальних громад.

Метою таких заходів є захист прав та забезпечення законних інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Не менш важливим є підвищення рівня компетентності прийомних батьків з питань догляду, виховання і розвитку прийомних дітей.

Програма семінару, в першу чергу, орієнтована на потреби та запити прийомних батьків, батьків-вихователів та ґрунтується на індивідуальному підході до змісту навчання, можливості використання власного досвіду учасниками семінару, розгляд актуальних питань тощо. У ході навчання учасники спільними зусиллями шукали оптимальні шляхи, методи та прийоми подолання актуальних проблем, труднощів виховання, налагодження конструктивної дружньої взаємодії всіх членів сім’ї, аналізували «рецепти» вирішення складних життєвих ситуацій у родинах.

З метою надання адресної допомоги у розв’язанні психологічних, соціально-педагогічних, медичних, юридичних та інформаційних проблем до заходу було залучено фахівців державних і громадських установ та організацій, а саме: Департаменту соціального захисту населення та Служби у справах дітей облдержадміністрації; ГПО «Егіда-Запоріжжя»; Благодійного фонду «Щаслива дитина»; Центру медичної допомоги підліткам та молоді «Клініка, дружня до молоді»; Запорізького обласного центру соціально-психологічної допомоги; Центру «СНІД».

За інформацією Департаменту соціального захисту населення ОДА, за станом на 13.11.2018 р. у Запорізькій області функціонує 191 прийомна сім’я (407 дітей) та 37 ДБСТ (241 дитина). Крім цього, на території області перебуває вісім прийомних сімей (16 дітей) та чотири ДБСТ (27 дітей) із числа вимушених переселенців у м. Бердянськ, м. Запоріжжя, Бердянському та Кам’янсько-Дніпровському районах.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Вівторок, 11 Грудня 2018 08:49 | Переглядів: 205

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]