Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Щодо реалізації і захисту прав людини з питань, що стосуються діяльності Пенсійного фонду України

Право на соціальний захист віднесено до основоположних прав і свобод. Конституційне право на соціальний захист включає право громадян на забезпечення їх у старості. Закріплюючи на конституційному рівні право на соціальний захист кожного громадянина, без будь-яких винятків, держава реалізує положення статті 24 Конституції України, відповідно до якої громадяни мають рівні конституційні права і не може бути обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статті, етнічного та соціального походження, майнового стану, місяця проживання, за мовними та іншими ознаками.
Пенсійний фонд України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра соціальної політики України. Основним завданням Пенсійного фонду України є реалізація державної політики з питань призначення (перерахунку) пенсій та підготовка документів для їх виплати, забезпечення своєчасного і в повному обсязі фінансування та виплати пенсій.
Задля реалізації права громадян на соціальний захист в управлінні функціонує окремий відділ з питань обслуговування та розгляду звернень громадян. Система «Єдиного вікна», яка реалізована у цьому відділі, дозволяє покращити прийом громадян та їх обслуговування. «Єдине вікно» забезпечує спрощення процедур отримання послуг, підвищення якості та комфортності їх надання, відкритість та зрозумілість дій при їх отриманні. Запорізьке приміське об’єднане управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області багато працює над поліпшенням обслуговування громадян, намагається оптимізувати тривалість прийому, роз’яснює пенсіонерам та платникам нюанси законодавства, спеціалісти управління дають якомога ширшу інформацію з тих питань, що цікавлять громадян.
Для зручної та оперативної взаємодії з органами Пенсійного фонду на сайті Пенсійного фонду України (www.pfu.gov.ua) працює офіційний інформаційний портал Пенсійного фонду України – портал електронних послуг, за допомогою якого можливе в будь-який зручний час:
• отримання інформації з персоніфікованого обліку (для працюючих громадян);
• отримання пенсійної інформації (для пенсіонерів);
• формування запитів на попередню підготовку документів;
• можливість подачі скарг;
• запис на прийом до фахівців Фонду;
Одним з найважливіших протягом останніх років було і залишається питання вирішення проблем призначення, поновлення і виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам.
Для забезпечення прав переселенців на зайнятість, пенсійне забезпечення, загальнообов’язкове державне соціальне страхування, соціальні послуги, освіту, а також ведення бізнесу в законі передбачені спрощені процедури отримання виплат і пенсій, соціальної допомоги, реєстрації безробітних, працевлаштування, продовження освіти, а також реєстрації чи перереєстрації підприємств, юридичних і фізичних осіб. Закон також передбачає запровадження Кабінетом Міністрів України цільових програм допомоги переселенцям.
За внутрішньо переміщеними особами зберігаються всі права людини та громадянина, передбачені чинним законодавством. Тож ніколи не потрібно забувати про можливість реалізувати свої права та завжди користуватися ними.
Належний рівень поінформованості населення щодо своїх прав та обов’язків є запорукою успішного втілення державної політики у сфері пенсійного забезпечення, а своєчасне надання людям допомоги – основна мета нашої діяльності.

Запорізьке приміське
об’єднане управління
Пенсійного фонду України
в Запорізькій області



Четвер, 13 Грудня 2018 14:25 | Переглядів: 155

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]