Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Фахівці ДСНС області перевіряють захисні споруди цивільного захисту області на їх готовність до використання за призначенням

З метою інформування населення про місця їх укриття на офіційному сайті ГУ ДСНС України у Запорізькій області розміщено інтерактивну карту розташування захисних споруд цивільного захисту та найпростіших укриттів області (https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer…).

Згідно електронного обліку в області налічується 679 захисних споруд цивільного захисту (у тому числі 327 сховищ та 352 протирадіаційних укриття).

Рятувальники продовжують оцінку готовності до використання за призначенням захисних споруд на об’єктах суб’єктів господарювання різних форм власності.

Під час перевірок рятувальники звертають особливу увагу на технічний стан вхідних дверей, захисні властивості, системи життєзабезпечення, наявність та порядок оформлення відповідної документації.

Після проведених оцінок спеціалісти ДСНС за відповідними критеріями встановлюють рівень готовності захисних споруд.

Основними недоліками є – несправність фільтрів-поглиначів системи вентиляції, дизель-генераторів, систем каналізації та водопостачання.

Станом на 12 грудня здійснено оцінку стану 102 захисних споруд. Перевірки тривають. Слідкуйте за оновленням інформації на офіційному сайті.

Довідково:

Для захисту населення від деяких факторів небезпеки, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій у мирний час, та дії засобів ураження в особливий період використовуються захисні споруди цивільного захисту (сховища та протирадіаційні укриття), споруди подвійного призначення (паркінги будинків, метрополітени, тощо) та найпростіші укриття (цокольне або підвальне приміщення будинків).

У захисних спорудах цивільного захисту укриваються працівники найбільшої працюючої зміни суб’єктів господарювання, які продовжують свою діяльність в особливий період, персонал атомних електростанцій, хворі, персонал закладів охорони здоров’я, які не підлягають евакуації або не можуть бути евакуйовані у безпечне місце. Інше населення укривається у найпростіших укриттях (підвали багатоквартирних будинків та будинки приватного сектору), перелік яких визначений місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

ГУ ДСНС в Запорізькій області



П'ятниця, 14 Грудня 2018 08:05 | Переглядів: 495

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]