Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

ПАТ «ЗАПОРІЖЖЯОБЛЕНЕРГО» ОТРИМАЄ КОШТИ НА ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

Першочергові заходи щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру на електричних мережах ПАТ «Запоріжжяобленерго» обговорили учасники позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулася під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Бабаніна.

Як наголосив технічний директор ПАТ «Запоріжжяобленерго» Олег Лисенко, тривалий час підприємство знаходиться у стані вкрай обмеженого фінансування. Як наслідок, ПАТ «Запоріжжяобленерго» не в змозі виконувати ремонтно-експлуатаційне обслуговування електричних мереж 0,4-150 кВ, відсутня можливість повноцінної комплектації аварійного запасу обладнання, необхідного для виконання аварійно-відновлювальних робіт на електричних мережах області. Так, комплектація аварійного запасу обладнання та матеріалів на сьогодні складає не більше 40% від нормативних показників. Цього обсягу матеріалів вистачить, враховуючи досвід минулих періодів, на три-чотири дні роботи аварійно-відновлювальних бригад у разі виникнення масових аварійних ситуацій.

Ситуація, що склалася із забезпеченням ПАТ «Запоріжжяобленерго» необхідними матеріалами, вже сьогодні може призвести до тривалого знеструмлення споживачів, масових технологічних порушень в електромережах та посилення соціальної напруги в регіоні, при тому що надійність його енергозабезпечення є питанням національної безпеки, особливо в умовах воєнного стану.

Тому ПАТ «Запоріжжяобленерго» звернулося з проханням розглянути можливість виділення коштів на обладнання та матеріали, що дозволить забезпечити комплектацію аварійного запасу основних позицій обладнання та матеріалів з метою запобігання та оперативного реагування для ліквідації надзвичайних ситуацій, пов’язаних із природними явищами у Запорізькій області.

За результатами розгляду питання комісія вирішила виділити кошти з резервного фонду обласного бюджету в сумі 500 тис. грн. для ПАТ «Запоріжжяобленерго» на безповоротній основі на придбання матеріалів для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на електричних мережах.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



П'ятниця, 21 Грудня 2018 15:25 | Переглядів: 170

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]