Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

«ВПРОВАДЖЕННЯ ІНОВАЦІЙ У ПРАКТИКУ КНП «ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ» ЗАПОРІЗЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ»

МОЗ України затвердило наказ, який впроваджує систему міжнародної класифікації первинної медичної допомоги (ІСРС-2). Це нова система, яка дозволяє лікарям первинної ланки концентруватись на потребах пацієнтів, а не підлаштовуватись під зручність обробки кодів для формування статистик. Тому у КНП «Запорізький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» 20.12.2018 проведений навчальний семінар регіональним тренером Міністерства охорони здоров’я, доцентом кафедри Запорізького медичної академії післядипломної підготовки Пузик С.Г. з актуальних питань впровадження Міжнародної класифікації первинної медичної допомоги .
Міжнародна класифікація первинної медичної допомоги (ІСРС) – це найбільш поширена класифікація, яка використовується на первинній ланці в багатьох країнах світу. Головний принцип системи – розуміння того, що в ПМД важливим є не тільки погляд лікаря на проблему пацієнта (діагноз) але і причина звернення пацієнта за медичною допомогою, тому в ІСРС-2 можна кодувати причину звернення пацієнта.
Класифікація розроблена лікарями ПМД, тому вона максимально відображає зміст їх роботи. ICPC-2 має близько1300 кодів, які описують найбільш часті проблеми. Рівень деталізації цих проблем є відповідним для первинної медичної допомоги. Крім того, можна налаштовувати ICPC-2 відповідно до місцевих епідеміологічних потреб.
Базовим поняттям в ІСРС-2 є епізод медичної допомоги – взаємодія пацієнта з медичним закладом від першого звернення (візиту) до медичного працівника до останнього візиту (включно) з цією ж проблемою. Це дозволяє ефективно групувати медичну інформацію, коли дані різних окремих візитів «нанизуються» на один епізод медичної допомоги. Наприклад, пацієнт з хронічними захворюваннями часто звертається до закладів ПМД і нерідко під час одного візиту вказує декілька різних проблем. ICPC-2 дозволяє лікарю структурувати медичні записи про пацієнта в розрізі його окремих хронічних захворювань. Це в результаті покращить якість медичної допомоги і дозволить оптимально спланувати ресурси ПМД у відповідності до потреб пацієнтів.

Директор (головний лікар) КНП «ЗРЦПМСД» ЗРР ЗО В.Бессікало.



субота, 22 Грудня 2018 12:20 | Переглядів: 179

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]